Cedevita dovodi Španca i još jednog Amerikanca!

Šampion Hrvatske bi trebao uskoro da predstavi još dva nova igrača.

Foto: Marca

Cedevita je dovela veliki broj igrača ovoga leta. Nakon Kuka, Benitea, Mageta, Kobsa i Lime, uskoro bi trebali da im se pridruže i dva nova igrača.

Kako je prvi preneo ‘Eurohoops’Pablo Agilar postaće uskoro novi košarkaš Cedevite, a ugovor će biti potpisan na godinu dana uz mogućnost produžetka saradnje na još jednu.

Agilar (29) je karijeru započeo u Real Madridu, međutim već sa 19 godina je odlučio da napusti kraljevski klub i oproba se u Granadi gde je bio naredne dve sezone. Nakon toga je nosio dres Saragose pune tri godine.

Zahvaljujući dobrim igrama, dobio je priliku da naredne dve godine nosi dres Valensije i da igra u Evrokupu i Evroligi. Potom je prešao u Gran Kanariju gde je nastupao prethodne tri godine, a protekle sezone je pomogao ekipi sa Kanarskih ostrva da ostvari istorijski uspeh plasmanom u Evroligu, prvi put u svojoj istoriji, beležeći u proseku 7.1 poen, 4.4 skoka i 1 asistenciju po utakmici.

Takođe, iskusni Španac može se pohvaliti i osvojenom zlatnom medaljom na Evrobasketu održanom u Francuskoj 2015. godine, kao i bronzom na istom takmičenju dve godine ranije u Sloveniji.

Međutim, to nije sve.

Foto: EuroCup

Novo pojačanje predstavnika Hrvatske i ABA lige u Evrokupu trebao bi uskoro da postane i Džejms Bel, doskorašnji košarkaš Darušafake.

Bel (26) je studirao i diplomirao na univerzitetu Vilanova nakon čega je izašao na draft 2014. godine, ali nije izabran. Iste godine igrao je Letnju ligu za Šarlot, međutim odlučio je da se otisne preko bare, pa je potpisao ugovor u Italiji za Kremonu.

Nakon toga nastupao je za Nansi u Francuskoj i Hapoel Unet Holon, a zahvaljujući kvalitetnim izdanjima u Izraelu, prošloga leta potpisao je ugovor sa Darušafakom gde je osvojio Evrokup, a doprinos je dao u vidu 9.2 poena, 3.3 skoka i 1.1 asistencijom po utakmici.

Leave a Reply

Your email address will not be published.