Pulenov preokret u poslednjoj četvrtini za pobedu Cedevite

U uzbudljivom derbiju kola posle nekoliko preokreta, Cedevita je u trojkaškom obračunu u završnici meča “ukrala” pobedu Crvenoj Zvezdi (79:80)

Cedevita je bolje otvorila utakmicu. U napadu se sve vrtelo oko Bilana, koji se sjajno kretao i sebi otvarao prostor za lake poene. Kada su ga Zvezdini igrači pritiskali u odbrani lako je pronalazio spoljne igrače koji su bili uspešni u šutu. Zvezda je u napadu tražila Cirbesa i pravila akcije sa dosta blokova za njega. Cedvita ga je zaustavljala sa faulom. Zvezdi je problem predstavljala loša realizaciji šuta spolja i sa slobodnih bacanja, pa je rezultat u jednom trenutku bio 7:15 i Radonjić je zatražio tajm-aut. U međuvremenu su Cirbes i Bilan morali napolje zbog faulova, a ušli su Štimac i Žorić. Zvezda je bolje iskoristila svog centra, a dodatnu snagu posle tajm-auta daju Kinzi i Miler, koji vraćaju sigurnost u šutu. Cedevita je odgovorila preko Volkera i Pulena i prvu četvrtinu završila sa prednošću od 22:16.

Zvezda je bolje počela drugu četvrtinu. Dve trojke Simonovića dovele su ih do izjednačenja. Na drugoj strani Cedevita promašuje, pa je Mršić bio prinuđen da traži tajm-aut. Zvezda je u nastavku uspela da pogodi još dve trojke preko Kinzija i Milera, a razliku pod košem pravio je Štimac ofanzivnim skokovima. U igru se posle tajm-auta vratio Bilan koji je ponovo doneo raznovrsnost u Cedevitinom napadu i pridružio se Pulenu koji je jedni održavao Cedevitu u igri. Za razliku od prve četvrtine Bilanov uticaj je bio ograničen usled Zvezdine dobre odbrane, pa se Zvezda odlepila na 32:26. Mršić je odgovorio sa zonskom odbranom koja je zbunila Zvezdu i omogućila Cedeviti da se vrati i izjednači rezultat. Zahvaljujući odličnoj roli Štimca u završnici poluvremena Zvezda je vodila sa 37:34.

Foto: www.facebook.com/KK-Cedevita

Foto: www.facebook.com/KK-Cedevita

Drugo poluvreme je počelo vrlo nervozno na obe strane. Sudijske odluke su podigle tenziju na obe strane, pa je prvo Radonjić dobio tehničku grešku. Posle njega je Bilan izazvan agresivnom odbranom Štimca napravio ličnu i tehničku grešku i ostavio tim u velikim problemima. Naime Cedevita je baš njegovim poenima stigla do izjednačenja, ali se posle njegovog izlaska iz igre otvorio prostor za Zvezdine centre da lako dominiraju pod košem. Kroz celu četvrtinu odličan je bio Miler, koji se dobro otvarao, pogađao i koristio “otpatke”. Na drugoj strani Cedevitu je koliko toliko u igri održavao Volker, koji je napravio dosta grešaka, ali i pogađao kada je trebalo. Trojkom Dangubića u završnici četvrtine Zvezda je otišla na 63:52.

Cedevita je popravila igru u napadu u četvrtoj četvrtini. Pulen je ušao u odličnu šutersku seriju i Cedevita je trojkama spustila na 69:64 i naterala Radonjića da zatraži tajm-aut. Zvezda je do tajm-auta poene postizala preko Cirbesa i Milera koji su lako ulazili u šupalj reket pod Cedevitinim košem. Ulaskom Bilana Cedeviti je ponovo otvoreno više opcija u napadu. On i Pulen su iz igre dva na dva nastavili da postižu poene. Zvezda promašuje u dva napada, razlika je se smanjila na 73:71, pa je Radonjić bio prinuđen da traži još jedan tajm-aut da bi trgao svoje igrače. U neizvesnoj završnici Pulen i Bilan pogađaju trojke,a na drugoj strani im je odgovorio Gudurić sa dve trojke. Zvezda je kasno napravila faul u poslednjem napadu Cedevite, pa je Pulen sa jednim pogođenim slobodnim bacanjem doneo pobedu. Kinzi u poslednjem napadu na utakmici promašuje i Zvezda je poražena sa 80:79.

Najbolji u pobedničkom timu bili su Pulen sa 24 i Bilan sa 19 poena. Na drugoj strani najefikasniji je bio Miler sa 19 poena i 11 skokova i Cirbes sa 17 poena.

Leave a Reply

Your email address will not be published.