Čanak: “Potpuno je drugačije kad igraš pred 6,000 ljudi”

Trener Partizana se obratio medijima posle pobede njegovog tima protiv Cibone.

Foto: Novosti

Nenad Čanak je posle susreta izjavio:

“Značajna pobeda za nas, koja nas ostavlja u borbi za četvrto mesto. Utakmica je otvorena jako dobro defanzivno, ali u jednom trenutku, ulaskom nekih igrača sa klupe, dopustili smo Tomasu i Žoriću da se razigraju. To su igrači koji su igrali Evroligu na visokom nivou, znaju da igraju košarku, kažnjavali su svaku našu grešku. Pogrešio sam možda što mi je u tom trenutku bila ideja da što pre integrišemo Vana i Sija. Možda i po cenu rezultata da budu što više na terenu. Pogotovo je bila konfuzno sa Sijem, jer je bio planiran za dve pozicije. Sve to je donelo lošu drugu četvrtinu i kraj poluvremena.

Drugo poluvreme smo odigrali sa dosta boljom koncentracijom u odbrani. Nismo odustali, konotrolisali smo defanzivni skok, malo produžili napad, i dobili jednu ratničku utakmicu. Opet smo šutirali loše, ali kad ekipa odigra odbranu kao danas ili u Laktašima, onda je lakše iskompenzovati. Imaćemo sada još vremena da uklopimo dva nova igrača, koji imaju kvalitet. Mnogo rada je pred nama za ono što hoćemo da ostvarimo. I na kraju, moram da naglasim da je potpuno drugačije kad igraš pred 6.000 ljudi. Pionir je Pionir, pogotovo pun Pionir”.

Medijima se obratio i Strahinja Gavrilović:

“Čestitam svojoj ekipi na pobedi. Znali smo kakava nas utakmica čeka i da Cibona dolazi maksimalno motivisana. Bio je to košarkaški klasik. Bilo je teško igrati, imaju mnogo iskusnih igrača koji su igrali Evroligu. Izdržali smo, izašli smo u drugom poluvremenu još jače. Imali smo propusta, ali smo to nadoknadili energijom. Čestitam ekipi Cibone, ali i svojoj ekipi na pobedi”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.