Budućnost preslišala Krku

Budućnost je od 21:00 dočekala Krku u Podgorici. U dvorani “Morača” je bilo negde oko 3000 ljudi koji su došli da podrže svoje ljubimce. Oni su im vratili na najbolji mogući način-pobedom, i to četvrtom u sezoni. Utakmica je dobijena rezultatom 91:62(21:14, 23:16, 15:11, 29:21). Ovom pobedom drže korak sa Crvenom Zvezdom mts, koja je u toku dana savladala ekipu Mega Leksa.
Bolje su otvorili meč domaći košarkaši, serijom od 4:0 koju su započeli Boris Savović i Sead Šehović. Savović je sjajno odigrao prvu četvrtinu u kojoj je zabeležio osam poena i tri skoka. Kastrati je pokušao da pokrene ekipu Krke sa svojih 6 ubačenih poena, a Rojc je imao 3 i 2 asistencije. Trener Budućnosti, Vlado Šćepanović, mogao je da bude zadovoljan nakon prve četvrtine koju su domaći dobili rezultatom 24:14.
Drugu četvrtinu je otvorio Petar Popović i doneo Budućnosti novu maksimalnu prednost. Uspevali su gosti preko Lukovića i Čebulara da spuste prednost, ali se ona uvek kretala izmedju 8 i 12 poena razlike. Podgoričani nisu dozvolili košarkašima iz Novog Mesta da se previše približe, tako da su i ovu četvrtinu dobili, rezultatom 23:16. Vlado Šćepanović je koristio svoju dugu klupu i pravio dosta izmena tokom prvih dvadeset minuta. Njegova ekipa je šutirala 52% iz igre, dok su izabranici Dejana Mihevca šutirali tek 34% tako da je prilično jasno zbog čega je prednost na poluvremenu iznosila 17 razlike, 47:30.

Photo : Buducnost VOLI

Photo : Buducnost VOLI

U trećoj četvrtini je Budućnost nastavila u istom tempu i veoma brzo se razlika popela na 21. Zonska odbrana koju je postavio Vlado Šćepanović je očigledno bila nerešiva enigma za Dejana Mihevca i definitivno više nije bilo povratka u ovaj meč za ekipu Krke. Nemanja Vranješ je prosto dominirao večeras, ubacio je 17 poena za nepune tri četvrtine, od toga su četiri bile trojke. Budućnost je pred početak odlučujuće četvrtine imala prednost 62:41.
Iako je poslednja četvrtina trebala da bude samo odradjivanje posla, domaći igrači se nisu previše opuštali. Čak štaviše, povećali su svoju prednost na 28 razlike negde u četvrtom minutu ove deonice. Na kraju prilično ubedljiva pobeda Budućnosti, 91:59. Svi igrači domaćih su se upisali u strelce, a Nemanja Vranješ je bio najefikasniji sa 17 poena, dvocifreni su još bili Boris Savović sa 12, kao i Petar Popović i Suad Šehović sa po 11 poena.
U redovima Krke, Dimec je imao 12 poena, a Eliot i Kari po 10. Budućnost deli prvu poziciju sa ekipom Crvene Zvezde, obe ekipe imaju po četiri pobede bez poraza, dok je Krka na 12. poziciji sa jednom pobedom i dva poraza.

Leave a Reply

Your email address will not be published.