Budućnost na 3-0

Mega Leks je poražen na domaćem terenu od Budućnosti sa 81:85. Najbolji u pobedničkom timu bili su Sead Šehović sa 22 poena i 4 asistencije, Vranješ sa 15 poena, Popović sa 14, Savović sa 11 poena i 8 skokova, Subotić sa 11 poena i 5 skokova, dok je Vilijams bio najbolji asistent sa 8 asistencija. U megi su najbolji bili Zagorac sa 18 poena, 6 skoova i 4 asistencije, Jaramaz sa 12 poena i 5 skokova, Mušidi sa 11 poena i Kaba sa 9 poena, 7 skokova i 3 ukradene lopte.

Prva cetvrtina je bila rezultatski uravnotezana sve do završnice kada Budućnost pravi blagu prednost i završava ovaj period rezultatom 18:21. Obe ekipe su imale veliki broj pokušaja za tri poena i izgubljenih lopti. Budućnost je bila uspešnija u razvijanju untrašnje igre, dok je Mega dominirala u ofanzivnom skoku i tako nadoknadila slab šut iz igre.

Mega se dosta mučila u napadu u drugoj četvrini, nastavili su da vrlo slabo šutiraju iz igre. Budućnost je iskoristila ovaj period da se rezultatski odlepi. Podgoričani su odlično koristili šansu za igru iz tranzicije, popravili su šut za tri poena, a u reketu su njihovi visoki igrači imali potpunu dominaciju. Dobra individualna rola Zagorca u završnici poluvremena vratila je napad Mege u ravnotežu i blago smanjila visoki zaostatak na 34:50.

Foto: http://www.aba-liga.com/

Foto: http://www.aba-liga.com/

Budućnost je bolje počela i treću četvrtinu. Greške i promašaje Mege u napadu, Budućnost je kažnjavala pogođeim trojkama i povećala razliku. Igrači Mege se bude sredinom ovog perioda. Pojačali su agresivnost u odbrani, naterali Budućnost na izgubljene lopte i na krilima odličnog Zagorca počeli da smanjuju razliku. Budućnost bi povremeno odgovorila pogođenom trojkom, ali su se i igrači Mege popravili u tom segmentu, pa je rezultat na kraju ovog perioda bio 56:70.

Mega je nastavila sa pritiskom u defanzivi i u poslednjoj četvrtini. Budućnost nije imala puno rešenja u napadu, pa su igrači Mege iskoristili njihove greške i polako počeli da tope razliku. Prednost Budućnosti su čuvali poeni Vilijamsa i Vranješ, ali je zahvaljujući trojkama Mušidija Mega uspela da se približi na opasnih -6 razlike. Mega ipak nije iskoristila nervozu igrača Budućnosti u završnici. U poslednjem napadu Jaramaz je promašio trojku sa velike udaljenosti, pa je pobeda ostala u rukama gostiju.

Leave a Reply

Your email address will not be published.