Budućnost bolja u “Morači”

Budućnost je savladala Crvenu Zvezdu sa 63:57 i izjednačila polufinalnu seriju. Najbolji u pobedničkom sastavu bili su Savović sa 15 poena i 11 skokova i Gordić sa 12 poena i 5 skokova. U Zvezdi je najbolji bio Gudurić sa 17 poena, a dvocifren je bio i Volters sa 11 poena.

Crvena Zvezda je krenula očekivano čvrsto u odbrani u prvoj četvrtini, ali je i Budućnost odgovorila istom merom. Podgoričani su iskoristili greške crveno-belih i poenima iz reketa stekli prednost, ali se Crvena Zvezda vratila kroz šut za tri poena i izjednačila na 13:13. Zvezda je zahvaljujući borbenosti Lazića preuzela prednost u drugoj četvrtini. Budućnost je ponovo odgovorila čvrstom odbranom, dobro su koristili Savovića u reketu rivala ( koji je davao važan doprinos i u defanzivnom skoku) i uspeli serijom 9:0 da preokrenu i rezultatski se odlepe. Crveno-beli su imali slab šut iz igre što je uslovilo zaostatak od 33:23 na poluvremenu.

Foto: aba-liga.com

Treću četvrtinu obeležile su oscilacije u igri oba tima uz hronično slab šut iz igre. Budućnost je imala veliki broj promašaja i veliki broj ofanzivnih skokova iz kojih je izostala dobra realizacija. Gudurić je sa par pogođenih šuteva spolja omogućio Zvezdi da spusti zaostatak na 42:37. Zvezda je promašajima sa slobodnih bacanja i izgubljenim loptama propustila šansu da učini nešto više, a trojka Rejndolsa za +12 par minuta pre kraja zadala im je poslednji udarac i obezbedila pobedu Budućnosti.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.