Budućnost bolja od FMPa

FMP je poražen od Budućnosti pred svojim navijačima na debiju novog trenera Branka Maksimovića rezultatom 69:77(15:29, 20:12, 11:26, 23:10).

Foto: YouTube

Foto: YouTube

Pred oko 300 gledalaca u Železniku, gosti su mnogo bolje otvorili utakmicu i već nakon prvih 10 minuta stavili do znanja FMPu da će oni biti ekipa koja će se pitati za sve u ovom susretu. Nakon sedam minuta igre je bilo visokih +18(6:24). Uspela je domaća ekipa da se konsoliduje i da poboljša odbranu pre svega, Budućnost se opustila u drugoj četvrtini pa je rezultat na poluvremenu bio 35:41.

Treća četvrtina je bila manje-više preslikana kao i prva, ekipa iz Podgorice je još jednom pokazala kvalitet, odigrala kvalitetnih deset minuta i završila sav posao u predgrađu Beograda. FMP je do kraja uspeo samo da ublaži poraz za pristojnih -8 odnosno 69:77 na samom kraju.

Markus Vilijams i Boris Savović su bili najefikasniji sa 17 poena u pobedničkom sastavu dok je Suad Šehović sa 16 učestvovao u pobedi. U poraženoj ekipi Bolden je bio najbolji sa 12 poena, Čović je dodao 11 a po 10 su imali Apić i Ljubičić.

Budućnost tako nastavlja poteru za Zvezdom u borbi za prvu poziciju, u sledećem kolu im predstoji gostovanju u Skoplju kod MZTa dok će FMP igrati protiv Zvezde u Pioniru.

Leave a Reply

Your email address will not be published.