Bojić: “Postoje indicije da će prvoplasirani iz ABA 2 ići direktno u ABA 1”

Trener Borca iz Čačka najavio promene u ABA ligi od sledeće sezone.

Foto: Mozzart

Pred gostovanje Splitu u okviru 20. kola Druge ABA lige, trener Čačana Raško Bojić je dao jednu zanimljivu izjavu:

Mi jednostavno želimo da u preostala tri kola damo svoj maksimum, na sve tri utakmice idemo kao i do sada maksimalno motivisani da pobedimo i da se potrudimo da ostvarimo što bolji plasman. Želja svih u klubu je da ostanemo tu gde jesmo. Poznato je da Borac zauzima prvu poziciju. Razlog više za to je činjenica da će možda posle skupštine ABA lige postojati opcija da prvoplasirani tim direktno ide u ABA ligu, što bi nama značajno olakšalo posao”.

Ukoliko bi zaista prvi iz regularnog dela Druge ABA lige, pored šampiona ovog takmičenja, izborio direktno učešće u eliti, to izvesno znači da bi se Prva ABA liga proširila sa 12 na 14 klubova, a Raško Bojić je potvrdio ono o čemu se priča u kuloarima u poslednje vreme.

Podsetimo, po trenutnom statutu, sledeće sezone bi u ABA ligi trebalo da se takmiči 12 klubova. Srbija i Hrvatska bi trebali dati po tri predstavnika, Crna Gora dva, a Slovenija, Makedonija i Bosna i Hercegovina samo šampiona svoje države. Pored navedenih 11 mesta, poslednje bi trebao uzeti šampion Druge ABA lige.

Ipak, sve se češće priča o tome kako bi se liga mogla proširiti na 14 klubova, a ukoliko to bude slučaj, za očekivati je da u odnosu na ovu sezonu, umesto MZTa zauzme mesto neka druga ekipa iz Makedonije, a da preostala dva mesta popune šampion Druge ABA lige i prvi iz regularnog dela, a to je u ovom slučaju Borac iz Čačka.

Leave a Reply

Your email address will not be published.