Boatrajt odveo Cedevitu na drugo mesto

Cedevita je savladala Partizan sa 79:67. Ovim trijumfom hrvatski tim je izjedančio skor Partizana i Budućnosti i sa boljim međusobnim skorom zauzeo drugu poziciju na tabeli. Najbolji u sastavu pobednika bili su Boatrajt sa 21 poenom i 5 skokova, Bilan sa 14 poena i 10 skokova, Arapović sa 11 i Žganec sa 10 poena. U Partizanu su najbolji bili Birčević sa 18 poena i 7 skokova i Marinković sa 12 poena.

Oba tima su u prvoj četvrtini igrala raznovrsno u napadu. Partizan je u prvoj polovini ovog perioda ipak živeo od šuta za tri poena, a u drugoj polovini od unutrašnje igre. Veliki problem za crno-bele bile su izgubljene lopte. Cedevita je bolje balansirala odnos poena iz unutrašnje igre i šuta spolja, imala mirniju organizaciju napada, ali i vrlo loše procente šuta iz igre. Partizan je prvu četvrtinu završio sa minimalnom prednošću od 16:18.

Partizan je posle dva minuta igre u drugoj četvrtini izašao iz bonusa, što je bila značajna prednost za Cedevitu. Crno-beli su i u ovom periodu imali problema sa izgubljenim loptama, većinu poena su postigli sa slobodnih bacanja, te ne čudi što su u na poluvremenu bili u zaostatku od 37:30. Cedevita je koristila Partizanov izlazak iz bonusa za veliki broj slobodnih bacanja, nisu briljirali u šutu iz igre, ali su bili dobri u ofanzivnom skoku i vezali dve trojke u bitnom momentu. Zonskom odbranom hrvatski tim je namučio goste, pa su na odmor otišli sa zasluženom prednošću.

Foto: aba-liga.com

Cedevita je u dobrom ritmu ušla u treću četvrtinu. Spoljna linija nije briljirala u šutu spolja, ali su pogađali dovoljno dobro da povećaju prednost. Većinu promašaja su anulirali odličnim ofanzivnim skokom, prvenstveno Bilana, koji je potpuno dominirao u oba reketa. Partizan je sve loše iz prethodna dva perioda ponovio i u ovom. Napadački učinak se praktično sveo na tri pogođene trojke. Cedevita je u poslednju četvrtinu ušla sa prednošću od 59:42.

Crno-beli su u poslednjoj četvrtini pokušali da kroz brz ritam, agresivnu odbranu sa povremenim presingom i veliki broj šuteva za tri poena dođu do preokreta. Cedevita je prihvatila izazov, ali kada su primetili da bi mogli da ugroze pobedu velikim brojem grešaka, odlučili su da smire tempo. Lopta je spuštana u reket gde je napravljena prednost nad centarskom linijom Partizana i obezbeđena mirna završnica.

Leave a Reply

Your email address will not be published.