Bez neizvesnosti u poslednjem meču 12. kola

Crvena Zvezda savladala je FMP sa 93:62. Najbolji u pobedničkom timu bili su Dženkins sa 16 poena, Gudurić sa 15 poena, Dangubić sa 12 poena, 6 skokova i 5 asistencija, Dobrić i Bjelica sa po 11 poena i Volters sa 10 poena, 6 skokova i 6 asistencija. Jedini dvocifren u FMP-u bio je Apić sa 13 poena i 5 skokova.

Crvena Zvezda je bolje ušla u utakmicu, počeli su meč pogođenim šutevima za tri poena, a nastavili da povećavaju prednost kroz poene sa niskog posta i prodora. FMP je počeo veoma loše, šut iz igre ih nije služio, ali se situacija promenila u drugom delu prve četvrtine. Zvezda je zaređala nekoliko promašaja, FMP je bolje igrao odbranu i uspeo da dođe do poena iz unutrašnje igre i tranzicije. Prva četvrtina je završena rezultatom 25:16.

Drugu četvrtinu obeležio je veliki broj faulova i slobodnih bacanja. Zvezda je napadajući sa pola snage vrlo lako podizala prednost kreirejući poene i sa unutrašnjih i sa spoljnih pozicija. FMP je i početkom ovog perioda vrlo loše šutirao iz igre, da bi u završnici poluvremena stigli do nekoliko poena sa nisog posta. Na odmor se otišlo sa rezultatom 49:30.

Foto: aba-liga.com

Foto: aba-liga.com

U haotičnijoj i bržoj igri u trećoj četvrtini, FMP je u prvih nekoliko minuta održavao zaostatak na istom nivou kroz pogođene trojke i poene s niskog posta. Nakon toga igra FMP-a u napadu se potpuno raspala, a Zvezda je trojkama iz tranzicije uvećavala prednost do rezultata 74:46, kojim je završen ovaj period. U odavno rešenom meču, poslednja četvrtina nije imala rezultatski značaj. I pored toga što je FMP u ovom periodu bio ravnopravan sa Zvezdom, nisu uspeli da spreče novo povećanje zaostatka.

Leave a Reply

Your email address will not be published.