Babić sačuvao drugo mesto

Olimpija je poražena od Cedevite sa 92:94 posle produžetka. Najbolji u Cedeviti su bili Babić sa 18 poena i 7 skokova, Bilan sa 15 poena, Krušlin sa 13 poena i 5 asistencija, Džejms sa 12 poena i 8 skokova i Šurna sa 10 poena. U Olimpiji su najbolji bili Janković sa 20 poena, 10 skokova, ali samo 2 pogođena slobodna bacanja iz 14 pokušaja, Džeferson sa 18 poena i 5 ukradenih lopti, Hrovat sa 17 poena i 6 skokova, Oliver sa 16 poena i 6 asistencija i Pelko sa 12 poena.

Olimpija je uspela kroz veliku energiju i agresivnost u odbrani i raznovrsnu unutrašnju igru u napadu da dođe do prednosti od 29:20 u završnici prve četvrtine. Posebno atraktivna u ovom periodu bila su tri zakucavanja Olivera. Situacija se potpuno promenila u drugoj četvrtini, Cedevita je pojačala odbranu, igrala vrlo raznovrsno u napadu i bitnim trojkama preokrenula rezultat. Olimpija je promašivala, ali je uspela da se konsoliduje poenima Jankovića, vrati prednost i na odmor ode sa vođstvom od 49:45.

Foto: aba-liga.com

Treća četvrtina je bila po svemu neobična. Oba tima su je loše počela, Olimpija se prva konsolidovala i uspela da poveća prednost na +14. Cedevita je većim delom ovog perioda izgledala haotično, a onda se u završnici sve preokrenulo. Domaćini su gubili lopte, a Cedevita je poenima iz tranzicije prišla na 64:63. Drama nije izostala ni u poslednjoj četvrtini. Olimpija je imala +3 pred samu završnicu. Babić je pogodio samo jedno slobodno bacanje u narednom napadu, ali je Olimpija je izgubila loptu na izvođenju i dala im novu šansu. Bilan je pogodio za izjednačenje, a Olimpija je propustila da za 3 sekunde uputi šut, te je meč otišao u produžetak.

Posle nekoliko preokreta utakmica je kulminirala  u produžetku. Babić je postigao 5 od poslednjih 6 poena Cedevite i omogućio im prednost pred završnicu. Olimpija je imala poslednji napad u kojem je mogla još jednom preokrenuti rezultat, ali je Pelko promašio trojku za pobedu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.