Anđušić i Murić rešenje za probleme Partizana?

Među onima koji podržavaju Partizan vode se rasprave oko svih nedostataka ovog tima Crno-Belih i potencijalnih pojačanja.

Dok su jedni priželjkivali američkog plejmejkera i krilnog centra, drugi su zauzimali stav da su neki domaći/lokalni igrači bolji i da će lakše razumeti tešku situaciju u kojoj se klub nalazi od tih pravih stranaca koji će na prvo kašnjenje plate otići.

Ono što je očevidno je da je ovaj tim Partizana nekompletan i da mu mnogi košarkaški elementi nedostaju. Ono što je svakome odah jasno je da Partizan ne može “izgurati” ovu sezonu sa samo Čedomirom Vitkovcem na poziciji 4, i da je pojačanje tu potrebno što pre. Mnogi su nezadovoljni i protokom lopte u napadu Partizana (nedostatak kvalitetnog plejmejkera?), kao i slabim procentima šuta iz otvorenih pozicija. Takođe, pozicija centra koja je brojčano dobro popunjena često izaziva veliko nezadovoljstvo među fanovima Crno-Belih boja.

mozzartsport.com

mozzartsport.com: Petar Božić – najavljuje pojačanja

Uprava kluba je, prema navodima, situaciju pokušala da popravi dovođenjem Kevina Džonsa, ali je očigledno negde došlo do zastoja u pregovorima. Kao alternativa se pojavio bivši košarkaš Olimpije Dino Murić, koji je još uvek slobodan igrač.

Većina medija najavljuje da je potpis Danila Anđušića gotova stvar, dok se dolazak Dina Murića najavljuje u formi probe u toku ove nedelje.

Postavlja se pitanje da li su ova dva košarkaša upravo ono što je košarkaški trenutno potrebno ekipi Partizana, da bi Crno-Beli pružali dobre partije i bili u konkurenciji za neko od mesta koje vodi u evropska takmičenja?

Svakako, i Anđušić i Dino Murić su značajna kvalitativna unapređenja za postojeći kadar Crno-Belih, ali se postavlja i pitanje da li su ova pojačanja planski dovedena, ili je uprava Partizana bila skučena u izboru.

novosti.rs

novosti.rs

Dino Murić je krilni centar, visok je 200 cm, i odlikuju ga velika snaga i borbenost. U prošloj sezoni je u dresu tima iz Ljubljane beležio 8.9 poena i 5.8 skokova po susretu, uz lošije procente šuta.

Ono što je problematično u njegovom angažovanju je činjenica da on nije tip igrača koji može da sam za sebe iskreira, prosto rečeno on teško može da “izmisli” koš, a i u skoku je inferioran naspram viših četvorki. Partizan je ove sezone samo jednom preskočio granicu od 70 postignutih poena (72 protiv MZT), dok je u skoku po pravilu bio inferioran (zagrađivanje/obezbeđivanje defanzivnog skoka). Statistika prvih mečeva u ABA ligi pokazuje i da je Partizan u ozbiljnim problemima u šutu i za 2 i za 3, kao i sa linije slobodnih bacanja, te bi joj veoma značio dobar šuter i na visokim pozicijama koji bi donosio sigurne poene, na bilo koji način.

U slučaju dolaska Danila Anđušića, situacija je dosta drugačija. Anđušić donosi mogućnost da postiže poene u nizu, poseduje dobar šut za 3 poena, a poseduje i određeni nivo kreacije. Pod pretpostavkom da Danilo od “svog” Partizana ne traži veliki novac, ovo pojačanje bi se moglo nazvati veoma korisnim, bez obzira na činjenicu da je Partizan dobro popunjen na poziciji beka. Upravo se i goruća situacija na drugim pozicijama (krilni centar, centar, plejmejker) i navodi kao “nedostatak” ovom transferu.

Ova i sledeće nedelje pokazaće da li će se ekipa Partizana još pojačavati, i da li će nastupiti bolji rezultati, kao i igra beogradskih Crno-Belih. Ono što je za sada primetno je borba trenera Božića i sastava, ali u košarci najčešće samo borba nije dovoljna za nešto više.

Leave a Reply

Your email address will not be published.