Andrea Trinkijeri promovisan u novog trenera KK Partizan NIS!

Andrea Trinkijeri se danas u društvu predsednika košarkaškog kluba Partizan predstavio na konferenciji za medije i u dobroj meri najavio šta se od njega može očekivati, kao i koji su prioriteti najtrofejnijeg srpskog košarkaškog kluba.

kkpartizan.rs

Prvi put u istoriji kluba se desilo da na mestu šefa stručnog štaba sedi stranac. Između ostalog to je jedan od razloga zašto se ovaj dokazani trenerski stručnjak prihvatio u ovom trenutku jako nezahvalnog poziva.

“Prvi sam strani trener u dosta, dosta godina košarke u ovoj zemlji. Profesor Nikolić, Dule Vujošević, Željko, igrači… Ovo nije normalan klub, ovo je specijalna sredina, čista košarka.”

Kako sam Trinkijeri kaže: Čast!” ali i velika odgovornost. Toga je svestan i novi trener Partizana. Crno-beli su vezali 6 poraza i pored toga što se od kluba kakav je Partizan očekuju rezultati i trofeji, to se neće moći desiti preko noći.

“Imamo pune ruke posla, ne znam da li će dve ruke biti dovoljne. Želimo da napravimo nešto što će da traje. Imao sam dosta ponuda ovog leta, ali nisam našao pravi osećaj. Napravljen je ozbiljan biznis plan, sad je na redu košarkaška priča. Koliko će vremena biti potrebno za to? Nemam pojma. Ekipa je u depresiji. Moj posao je da je očvrsnem. Nemam vremena staviti momke u trening 10 sati. Moramo da se dignemo u ABA ligi, pre svega u pristupu, pa onda u kvalitetu. Prvo da napravimo dobru filozofiju, da ekipa stekne samopouzdanje i dobije neku utakmicu, ali ne po svaku cenu.”

Trinkijeri je naglasio da je u ovom trenutku prioritet ABA liga, jer kako sam kaže “od nje sve počinje”, a tek onda Evrokup. Međutim, svestan je koliko je ABA liga jaka i da će biti teško u takvoj konkurenciji doći do trofeja.

“U ovom trenutku Zvezda je bolja, Budućnost koja igra Evroligu je bolja, Cedevita takođe na papiru bolja, Mega nije izgubila nijednu utakmicu…”

Na pitanje novinara, da li se može očekivati neko pojačanje u igračkom kadru, Trinkijeri je odgovorio stihom poznate navijačke pesme crno-belih “Naše snage jačaju svakim novim danom.” i dodao kako najveće pojačanje za Partizan mogu biti navijači. Italijanski stručnjak naglašava da ne može obećati i garantovati rezultate i trofeje, ali da će dati sve od sebe kako bi ova mlada ekipa rasla iz dana u dan kako mentalno, tako i fizički:

“Voleo bih da posle svake utakmice budemo umorni, da smo sve dali od sebe. Ne mogu ništa da obećam, jer igrači nisu mašine. Pred njima je težak put. Želim da imamo prljavu majicu, ako treba i malo krvi na njoj. Ovo nije klub, ovo je nešto više od toga – život.”

kkpartizan.rs

Nije potvrđeno da li će Andrea Trinkijeri vodi Partizan sutra protiv ekipe Mege u Sremskoj Mitrovici, iako bi nezvanično tada trebalo da debituje na klupi crno-belih.

Leave a Reply

Your email address will not be published.