Analiza: Šta donosi Skoti Hopson?

Pojačanje Cedevite, možda i najzvučnije ovog leta, je Amerikanac Skoti Hopson, a bivši igrač Anadolu Efesa u Zagreb definitivno donosi veliki talenat.

Skoti je talentovan napadač sa brojnim kvalitetima na tom delu terena, a atletski potencijal mu omogućava da igra i solidnu odbranu. Ipak, Hopson često nestaje na toj strani terena, i timovi trpe preko njega.

euroleague.net

euroleague.net

U napadu je Skoti polivalentan košarkaš koji poseduje prodor, šut i domet na visokom nivou, a sposoban je da i sebi i saigračima iskreira slobodan prostor ili lako realizuje akciju.

Hopson nikada nije bio vrhunski šuter za 3 poena, ali je na početku evropske karijere i u tom segmentu bio jako dobar. Ipak, poslednjih sezona su kola krenula nizbrdo za Skotija, pa i šut sa distance. Nekako se pad u karijeri za Hopsona poklopio sa stvarima van terena iz Istanbula, još dok je nastupao za Anadolu Efes.

Od sezone 2014/2015 Hopson luta u svojoj karijeri i često menja klubove. Posebno slaba bila je prošla sezona u Kini, kada je jedva sakupio 7 utakmica u dresu Fošan Lajonsa, doduše sa odličnom statistikom.

Skoti Hopson dolazi u sredinu gde je oporavak za ovako vrsnog igrača moguć, a odličan primer mu je sunarodnik Džejkob Pulen koji se sjajnim partijama u Zagrebu vratio na evroligašku mapu. Pored dobre sredine, za ovog Amerikanca je značajno da pronađe i mir van parketa, a ukoliko u tome uspe lako može biti predvodnik na pozicijama 2 i 3 cele ABA lige.

Skoti učestvuje na skoku svoje ekipe, odlično koristi svoje predispozicije za prodor i poseduje eksplozivnost i kvalitetan prvi korak. ABA liga i Evrokup će pokazati da li je sazreo i da li je spreman da sve ove kvalitete iskoristi u punoj meri…

Leave a Reply

Your email address will not be published.