Analiza: Crvena Zvezda – Partizan 92 – 77 (VIDEO)

Košarkaši Crvene Zvezde pobedili su ekipu Partizana rezultatom 92- 77, a opšti utisak sa meča je da je susret velikih rivala bio solidan i ofanzivno orijentisan.

Crvena Zvezda

Ostvarila je primarni cilj na ovom meču i sa objektivno daleko jačom ekipom trijumfovala nad Partizanom. Ono što može da raduje navijače i simpatizere Crvene Zvezde je partija novog Amerikanca Kvinsi Milera koji je zabeležio 17 poena (6/9 za 2). Takođe, Gal Mekel je pružio visok nivo igre u napadu, a poseban utisak je ostavio podelivši 9 asistencija. Uz taj učinak imao je i šut za 2 poena 5/7, što je rezultiralo sa 12 poena.

Određeno iznenađenje meča bio je Branko Lazić koji je trojkaški nosio ekipu Zvezde sa šutem 4/5 sa distance. Trenera Radonjića može da raduje i partija još jednog novajlije Vladimira Štimca koji je kupljen od Estudijantesa. Štimac je imao učinak od 13 poena i 9 skokova, a posebno je upečatljiva lakoća sa kojom je iznuđivao slobodna bacanja.

Negativne strane Zvezdinog nastupa večeras su takođe primetne, a posebno se ističe nedostatak hrabrosti trenera Radonjića da i mlađim svojim igračima ukaže veće poverenje na važnom meču. Ono što još više zabrinjava je još jedna očajna partija Rajana Tompsona koji je zabeležio indeks korisnosti – 1 za 19 minuta u igri, što je svojevrstan “uspeh”.

Iznenađenje derbija na Crveno-Beloj strani je svakako dvocifreni (11 poena) Marko Tejić, koji je za 2 šutirao 5/6. Radost za budućnost srpske reprezentacije je i učinak mladok beka Marka Gudurića koji je postigao nekoliko lepih koševa, a meč okončao sa 10 poena.

aba-liga.com Gal Mekel (Photo: ABA)

aba-liga.com
Gal Mekel (Photo: ABA)

Partizan

Ekipu Partizana poenterski su nosili Petar Aranitović sa 19 poena i Cvetković sa 14 poena. Crno-Beli su odlično otvorili meč i prvu deonicu su rešili u svoju korist sa 24-13. Ono gde ekipa Partizana nije položila ispit je činjenica da su u igri imali dva velika pada. Prvi je vratio domaćina u igru u drugoj deonici, a drugi je Partizan i definitivno koštao priključka (raspad igre u 4. deonici).

Posebno razočaranje igrom u derbiju navijači i simpatizeri Partizana pokazuju prema nastupu Danila Anđušića (samo 4 poena!!!) i Koste Perovića, koji uprkos činjenici velikog iskustva se nisu pronašli na ovom susretu.

Crno-Beli su na delu, po prvi put, videli i novo pojačanje na poziciji krilnog centra Kevina Džonsa koji je zabeležio 12 poena, i prikazao solidnu partiju. Ono što je neshvatljivo od strane trenera Božića je forsiranje igre Kevina Džonsa na poziciji 5 gde svojom velikom snagom (ali za poziciju 4) nije uspeo da u potpunosti dođe do izražaja. Veliki propust neiskusnog Partizanovog trenera je i činjenica da nije ukazao novom igraču Džonsu na koji način se brani pik & rol, pa je odbrana Crno-Belih takozvanim vezivanjem pucala po svim šavovima.

Ono što je takođe primetno, ali važi kako za Partizan tako i za Crvenu Zvezdu (u manjoj meri jer nema kvalitetnog šutera) je nepostojanje akcije za slobodan i izgrađen šut bekova, a ovde bi posebno trebalo apostrofirati Anđušića i Marinkovića, ali i Milutinovića i Mihajla Andrića.

Najbolji potezi meča:

Opšti utisak susreta

Viđena je solidna košarka, sa nešto slabijim suđenjem (na obe strane).

Ono što može da raduje je partija pojedinaca, ali u isto vreme i može da zabrine nedostatak opšte ideje igre, posebno kod Partizana.

 

Kompletna STATISTIKA meča i pojedinačni učinci na sajtu http://www.poeni.net !

 

One comment

  • koji božic koji bakrači čovek ko p….. ovi ih kantaju a on njnjnj.on i ova uprava je uništila vanju marinkovica odlaskom duleta momak se nemoze sastati s loptom.on izvodi iz igre aranitovica i jonsa umesto da dokosuraju protivnika.

Leave a Reply

Your email address will not be published.