Alimpijević: “Vratili smo se na vremena kada smo igrali našu najbolju košarku”

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju ekipu Mornara u prvom meču plej-ofa ABA lige. Dušan Alimpijević i Dejan Davidovac pozvali su navijače da u nedelju ispune dvoranu ‘’Aleksandar Nikolić’’.

Foto: Mondo

Dušan Alimpijević je pred duel sa Mornarom izjavio:

 “Od starta sezone govorimo šta je naš primarni cilj i došli smo do finiša tog dela zadatka. Prvi deo je bio da obezbedimo prednost domaćeg terena, a sada glavni deo sezone je upravo početak plejofa. Baš zato što smo se borii za domaći teren, moram da pozovem sve navijače da dođu na utakmicu da nas podrže,  jer mnogo puta smo ove sezone videli koliko nam znači taj vetar u leđa i publika na našem terenu.

“Mnogo nam znači poslednja pobeda, rekao sam to posle Valensije. Mislim da više od pobede znači način na koji smo pobedili i izgledali na terenu kao tim i kao ekipa. Vratili smo se na ona vremena kada smo ove sezone igrali našu najbolju košarku.

“Imaju sjajnu sezonu iza sebe, vrlo dobre partije iza sebe na svim frontovima. Apsolutno zasluženo su na tom mestu, jako dobro igraju. Izuzetno cenim rad trenera Pavićevića i siguran sam da sve to što pričaju i što su puni samopouzdanja nije za džabe. Igramo kod kuće i želimo da pokažemo da smo mi u svojoj kući i da igramo pred svojim navijačima. Još jednom veliki respekt za sve, za Mornar, ali naši ciljevi su takvi bez obzira ko je protivnik.” 

Medijima se obratio i Dejan Davidovac:

“Nama zvanično sutra kreće najvažniji deo sezone, plejof ABA lige. Svi znamo da je osvajanje ovog takmičenja prvi cilj. Maksimalno koncentrisamo i spremno dočekujemo utakmicu i nadamo se pobedi. Pozvao bih naše navijače da nas podrže jer se mnogo puta pokazalo koliko nam znači njihova podrška. Meni jeste prvi plej-of, ali bilo je mnogo velikih utakmica ove sezone. Mislim da maksimalno treba da uđemo koncentrisano i spremno, agresivno, da uzmemo trofej. Tenzija se ne oseća, mi se trudimo da maksimalno uđemo u svaku utakmicu”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.