Alimpijević: “Verujem da smo spremni za sve izazove”

Trener Crvene zvezde se obratio medijima pred utakmicu sa Mornarom koja će zvanično otvoriti sezonu za aktuelnog šampiona ABA lige.

Foto: HotSport

Trener Crvene zvezde, Dušan Alimpijević je pred susret sa Mornarom izjavio:

Svaka prva utakmica je najvažnija u sezoni. Vrlo je važno da krenemo na pravi način, jer sada ova količina rada koju smo uložili u pripremnom periodu treba da se isplati i kroz rezultat. Mornar je bio vrlo aktivan u prelaznom roku i time je pokazao svoje ambicije. Svesni smo da je raspored lak ili težak, kakvim ga mi učinimo. Znamo da je uloga favorita na nama i moramo da je prihvatimo. Verujem da smo spremni za sve izazove”

Jedan od najiskusnijih u timu, Milko Bjelica kaže:

Izuzetno je važno da krenemo pozitivnim rezultatom u prvih nekoliko utakmica, znamo koliko su i ranije u krajnjem zbiru značile te uvodne pobede. Dobro smo se pripremili i spremni smo za početak. Ekipa Mornara je i prošle sezone imala velike ambicije, znamo koliko neugodni mogu da budu. Čeka nas veliki posao, i moramo da idemo utakmicu po utakmicu, da ih igramo sa velikom energijom, a prvi cilj je ponavljam, da krenemo dobro. Fokusiraćemo se na našu igru”

Foto: Mondo

Brata Đorđija, na klupi Mornara je zamenio Mihailo Pavićević. Pred meč sa Zvezdom ističe:

Zvezda je drastično promijenila ekipu, stigli su novi igrači i trener, ali njene ambicije su uvek šampionske. Koliko je „crveno-belima“ stalo do pobede u prvoj utakmici u novoj sezoni govori i to što su tražili, i dobili, odlaganje meča za jedan dan kako bi mogli da igraju u svom hramu košarke, u dvorani „Pionir“. Domaćin je, u svakom slučaju, favorit, jer je možda i najkvalitetnija ekipa u ligi. Sa druge strane, Mornar rasterećeno ulazi u ovaj duel. Probaćemo da iznenadimo velikog rivala i iskoristimo eventualnu šansu ako nam se ukaže. Nezahvalno je davati prognoze, jer rezultat, objektivno, ne zavisi od nas, nego prvenstveno od Crvene zvezde. Istina, prva utakmica u novom šampionatu je specifična i u njoj favoriti uvek ne pobeđuju. Mi smo na proteklim utakmicama pokazali dva lica – na nekim smo igrali zaista dobro, a na drugim ispod svakog nivoa. Oscilacije u igri u ovom periodu su normalne i razumljive. Osim toga, imamo šest novih igrača koji su u završnoj fazi prilagođavanja na naš sistem igre, ali i na novu životnu sredinu. Moramo biti strpljivi i mi u stručnom štabu i naši verni navijači, jer sve što je brzo, to je i kuso. Nastojaćemo da Mornar iz utakmice u utakmicu igra sve bolje”

Leave a Reply

Your email address will not be published.