Alimpijević: “Biću zadovoljan da osvojimo titulu na bilo koji način”

Trener Crvene zvezde se obratio medijima posle trijumfa njegove ekipe u drugoj finalnoj utakmici ABA lige.

Foto: Mondo

U svom uvodnom izlaganju, Dušan Alimpijević je rekao:

“Kao što je juče Budućnost želela više pobedu i igrala bolje, mislim da smo danas isto tako uradili mi. Zaista sam ponosan na igrače zbog svega. Jako dobro su ovo izneli u poslednja 24 časa i pokazali su jednu mentalnu zrelost. Oni su isključivo zaslužni što smo pobedili danas. Mi smo uradili neke minimalne stvari u odnosu na juče. Izbacili smo panično preuzimanje koje smo imali u prvim sekundama napada koji je došao kao posledica tenzije koja se stvorila pred prvu utakmicu. Ista ta odbrana je juče bila loša, a danas odlična.

Ono što želim posebno da istaknem je zahvalnost publici na izvanrednoj podršci. Fenomenalno je kada vidite ovoliki broj ljudi koji podržava kada je teško i kada nije sve sjajno. Ova podrška znači svima i hrani nas. Zbog toga imamo razlog više da se želimo vratiti u Pionir kako bismo uz naše navijače i ovu atmosferu uradili sve da dođemo do titule”.

O učinku tima danas:

“Pojavljuje se konstantno neki novi pojedinac. Ne mora da se ogleda neko po tome da li je imao dosta poena ili ne. Bitno je da su dobro izvršavali zadatke koji su im postavljani pred ovu utakmicu. Svi su imali dobru energiju i koncentraciju. Zaista sjajna kontrola skoka, to su jako bitne stvari u ovakvim utakmicama. Važno je da nađemo put do pobede. Ne verujem da će treća utakmica biti različita. Znamo kakva će se atmosfera napraviti u Podgorici zbog brejka koji su napravili. Od njih se sada očekuje da dobiju obe utakmice tamo, ali mi želimo da se vratimo u Pionir”.

Na pitanje koliko se teško bilo vratiti posle -8 u trećem periodu, Alimpijević je rekao:

“Najteže je bilo danas na sastanku. Kada krene utakmica, ta težina koju nosimo svi je sasvim normalana kada ste u Zvezdi. Kada sudija da znak za početak, ta težina za nijansu opadne. Danas na sastanku je bilo najvažnije da se oni ohrabre i da im se sugerišu neke stvari, a da to ne ode u nekom drugom pravcu. Bogu hvala, pobedismo danas”.

Novinare je zanimalo može li se Bjelica vratiti u dobru formu?

“Ne sumnjam da će Bjelica doći do svoje igre jer nam je mnogo važan. Nemamo luksuz da se bilo koga odrekenmo i verujem u njegov povratak”.

O regeneraciji i oporavku tima:

“Naša medicinska služba radi odlično svoj posao ove sezone. Rade dobar oporavak. Ovo nije novost za nas, dva dana će nam značiti, kako njima tako i nama. Dve utakmice u Podgorici će pokazati ko će imati više energije da iznese ovu seriju”.

Da li Zvezda ima prednost u ovakvom ritmu mečeva zbog iskustva iz Evrolige?

“Ni u jednom ritmu u Evroligu nismo imali četiri utakmice u pet-šest dana. Novost je ovo za nas, a tek za njih, ali značiće nam”.

Novinare je zanimalo koliko to utiče na slabiji kvalitet košarke?

“Nemam problem da bude nekvalitetno da bude ovako u trećoj i četvrtoj ako pobedimo. Iskren da budem, posle prve pobede koju su imali, bilo je realnije da oni imaju više samopouzdanja u otvorenim šutevima, međutim mi i oni smo pogodili samo četiri šuta za tri poena. Trudili smo se da šutevi ne budu otvoreni i delomično smo uspeli u tome.

Mene raduje to što smo dobili unutrašnju igru. Prvi put smo imali oba centra ove sezone na visokom nivou. Unutrašnja igra kada postane konstanta, definitivno je da će dati dosta prostora za otvorenije šuteve”.

O borbenosti svih igrača, pre svega kapitena Lazića:

“Svi znate koliko Branko Lazić znači Crvenoj zvezdi. On ima ugovor i sledeće sezone, želi da bude kapiten tima koji se takmiči u Evroligi. Njegova emocija je veća od ostalih. Čovek je ovde sa porodicom, treba da ostane i verujem da je zbog toga takva njegova reakcija”.

Šanse Pere Antića da zaigra u Podgorici?

“Pero Antić ide sa nama u Podgoricu, pa ćemo videti kakva će situacija biti. Nije njegov zglob u najsjajnijem stanju. Odlučićemo na dan utakmice da li će igrati”.

Za kraj, Alimpijević je poručio:

“Ja ću biti zadovoljan da osvojimo titulu na bilo koji način. Budućnost igra odlično, ali mislim da smo i mi zaslužili da izlazimo iz ovakvih utakmica kao pobednici. Nemam ništa protiv toga da se završi u petoj utakmici u Pioniru, samo da mi budemo prvaci”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.