AGOR teško dobio

AGOR-Kolosos 70-66
Na Kritu je odigrana veoma zanimljiva utakmica između domaćeg Agora i gostujućeg Kolososa. Bolji je bio domaćin nakon velikog preokreta u drugom poluvremenu. Tok utakmice je imao čudan karakter, ekipa AGOR-a je očajno ušla u utakmicu, a smatralo se da će posao protiv Kolososa za njih biti samo formalnost. Nervoza je rasla, a kulminaciju je doživela u drugoj deonici koju je tim Kolososa dobio sa 14-24. Na poluvreme su gosti poneli 14 poena prednosti i odličnu defanzivnu igru koja je dala rezultat u samo 30 primljenih poena.
U drugom poluvremenu potpuno drugačija slika, određene napretke u igri, posebno defanzivnoj, AGOR je prikazao u trećoj deonici u kojoj je primio samo 11 , a postigao 17 poena. Rapsodija domaćina usledila je u poslednjem periodu kada je i došlo do velikog preokreta. AGOR je razbio goste sa Rodosa sa 23-11 i dobio meč.
Najbolji u redovima tima iz Retimna bili su Trevis Simson sa 12 poena i 3 skoka , kao i Fahro Alihodžić sa 12 poena. U gostujućem timu dobri su bili Džamel Hagins sa 15 i Zvonko Buljan sa 9 poena. Potencijalni srpski reprezentativni centar Dejan Kravić imao je lošiji meč sa samo 5 postignutih poena, ali i 6 skokova.
Tim iz Retimna je pobedom osigurao treću poziiju, sa skorom 7-3, dok je Kolosos na sredini tabele sa 5-5.

Trikala – AEK 87-83
Ekipa Trikale je slavila nad AEK-om u meču punom preokreta. Timovi su se smenjivali u vođstvu, a AEK je sve do poslednje deonice bio tim koji je mnogo bliži pobedi. Trikala je odlično, pre svega ofanzivno, odigrala poslednju četvrtinu i dobila je sa 27-19. To je ujedno bilo i dovoljno za trijumf.
Šakotinoj ekipi ovo je drugi poraz za redom, ali uz dobru igru ekipe.
Najbolji u ekipi Trikale bili su Keni Kađi sa 21 poenom i Nikolopulos sa 13 poena, a u ekipi AEK-a monstruozan je bio Karl Ingliš sa 33 poena. Šakota je dodao 15.

PAOK-Nea Kifisija 78-67
Relativno laka pobeda PAOK-a u svojoj dvorani nad Nea Kifisijom koju je po učinku predvodio Nikola Pešaković sa 15 poena.
PAOK je u drugoj i trećoj deonici rešio pitanje pobednika a do pobede su ga vodili povratnik Džej Ar Bremer sa 12 poena i Džulijan Von sa 15 poena i 6 skokova.

Leave a Reply

Your email address will not be published.