ABA: Zvezda novi šampion!

Sjajnom igrom u četvrtom meču serije Crvena Zvezda je pobedila 89:79 i ukupnim rezultatom 3:1 došla do prstena regionalne lige.Najbolji tim u ABA ligi ove sezone nakon dominantne sezone u kojoj je izgubio samo 4 utakmice u ovom takmičenju sasvim zasluženo dolazi do trofeja.

abaliga.com

Gledali smo vrlo dobru utakmicu. U prvoj četvrtini ekipe su postigle ukupno 55 poena. Poslednjih 4 minuta četvrtine delovalo je kao da niko ne može da promaši. Tomas je pogodio trojku iz nemoguće pozicije ali je prethodno nagazio aut liniju. Uzvratio je Dženkins preko igrača sa skoro pola terena. Zvezda je sjajno odigrala i drugu deonicu i tu prelomila meč. Nije dozvolila Cedeviti da postigne koš prvih četri minuta i zadržali su domaćine na samo 10 poena u celoj četvrtini. U drugom poluvremenu Cedevita je pokušala da se vrati u meč ali je Zvezda na sve imala odgovor. Najbliži su bili u poslednjoj deonici kada su prišli na samo 5 poena razlike 2 minuta pre kraja meča. Dženkins je odgovorio veoma važnom trojkom i definitivno rešio utakmicu.

Popularni Đenka je bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 17 poena, a odlični su bili Mitrović sa 14 i Marjanović i Kalinić sa po 12 poena. Sa druge strane Zubčić je postigao 15 poena a odlični Miro Bilan 12.

abaliga.com

Boban Marjanović je proglašen za MVP igrača plejofa regionalnog takmičenja. Sakupio je 48% glasova novinara i dobio još jednu nagradu za sjajne partije koje pruža ove sezone.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.