ABA: Zadar

Košarkaši Zadra u novu sezonu ulaze sa mnogo upitnika u sastavu, ali predvođeni iskusnim trenerom Ante Matulovićem.

Ekipa od prošle godine nije ostala na okupu, a zamene dolaze ili iz samog pogona Zadra ili iz okolnih sredina.

Foto: KK Zadar

Foto: KK Zadar

Ekipu su, u odnosu na sezonu 2015/16, napustili Filip Kraljević, Ante Delaš, Marko Ramljak i ranije Domagoj Bošnjak. Na taj način je Zadar ostao bez lidera pod košem, prvog strelca i najboljeg igrača, ozbiljnog potencijala i defanzivnog specijaliste. U klub su stigli iskusni Jakov Vladović koji će dobiti ključeve sastava u svoje ruke sa pozicije organizatora igre, zatim potencijal iz Cedevite Lovro Mazalin (pozajmica), a jedno od jačih pojačanja je i Mislav Brzoja koji pokriva poziciju beka. Brzoja je svoje košarkaško ime izgradio u SAD, na koledžu Evansvil, a bio je i mladi reprezentativac Hrvatske u svim uzrastima.

Novi sastav Zadra zavisiće u velikoj meri od partija pomenutih pojačanja, ali i od razvoja Ivana Marinkovića, Borisa Baraća, Lovre Bašića, kao i mladog Marija Špalete. Ukoliko bilo ko od ovih šrafova zakaže, pred trenerom Matulovićem i sastavom Zadra je grčevita borba za opstanak. Jasno je da je ovaj “roster” prilično tanak za nešto više od gole borbe u donjem delu tabele, ali košarka je takav sport da su uvek iznenađenja moguća.

Ipak, Zadar je sastavio skroman tim i svaki veći uspeh bi bio prvorazredno iznenađenje. Barem dok je tim u ovom sastavu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.