ABA liga: Zvezda 20-0

Posle 20. odigranih kola lider i dalje bez poraza: Crvena Zvezda Telekom – Solnok 90 – 47.

Košarkaši Crvene Zvezde Telekom nisu još doživeli poraz u ABA ligi ove sezone. Zvezda je u Hali Pionir pred svojim navijačima ubedljivo slavila protiv tima iz Mađarske. Iako bez Branka Lazića i Stefana Jovića, Zvezda nije imala poteškoća da pobedi Solnok. Trener Radonjić je izveo petorku u sastavu: Rebić, Dženkins, Mitrović, Marjanović i Dangubić. Već na startu Zvezda je povela sa 12-4, ali Solnok uspeva da preokrene na 13-14. Bilo je to prvo i jedino vođstvo mađarske ekipe. Lider na tabeli je prvu četvrtinu rešio u svoju korist 15-14.

Zvezda je u drugoj četvrtini dala gas i počela je da povećava prednost i to je trajalo do samog kraja utakmice. Drugu četvrtinu Zvezda je dobila 21-8, treću 22-8, a četvrtu 32-17. Svi igrači Zvezde su dobili šansu na ovoj utakmici. Ovo je bila najubedljivija pobeda Zvezde ove sezone!

U narednom kolu Zvezda putuje u Novo Mesto gde će pokušati da ostvari 21. trijumf ove sezone protiv Krke, a Solnok će dočekati Mega Leks. Posle 20 odigranih kola Zvezda je lider i na toj poziciji će dočekati početak play-off-a ako ostvari još jednu pobedu, dok je ekipa Solnoka na 8. mestu sa 9 pobeda i 11 poraza.

ZVEZDA: 13+4sk, Rebić 12+6sk+3as, Tejić 11+7sk, Dženkins 10.

SOLNOK: Džons 16, Milošević 11+5sk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.