ABA: Igokea

Predstavljanje klubova ABA lige započinjemo sa analizom rostera Igokee, koja je bila vrlo uspešna na turniru u Čačku.

Osnovno pitanje vezano za sastav trenera Dragana Bajića je koliko može pojačanje na plejmejkeru Džejms Robinson, koji je u Aleksandrovac došao bez jake reputacije. Po viđenom u pripremnom periodu, Robinson igra promenljivo i prilično nekonstantno, tako da Igosi tu mogu imati velikih problema.

aba-liga.com

aba-liga.com

Nosilac sastava je iskusni ABA bek Vuk Radivojević, a glavna ispomoć će mu biti pojačanje iz Olimpije Blaž Mahkovič, uz Amerikanca Brendon Fortenberija koji je dobro odigrao u Bugarskoj u prošloj sezoni.

Sastav Igokee izgleda prilično “tanko” na visokim pozicijama, sa Draškom Albijanićem i Robertom Rikićem. Oba centra imaju ABA iskustva, ali do sada nisu napravili veliki pomak u karijeri i upitno je koliko mogu izneti sezonu na svojim leđima. Pored dvojca na 5, krilnog centra popunjavaju Danilo Šibalić, kao i Strahinja Mićović u nekim varijantama. Streč 4ke će doprineti širini u napadu, i dobrom šutu spolja, ali može patiti skok sastava.

Ekipu Igosa još sačinjavaju Miroslav Pašajlić, Nikola Pešaković i defanzivni specijalista Đorđe Milošević. Pored njih tu su i Bojan Lulić (iz Tamiša) i mladi Darko Talić, koji neće imati preveliku minutažu.

Pripremni period je pokazao da će ovaj sastav trenera Bajića igrati vrlo čvrstu košarku, na što manje poena, i da će snaga sastava poticati od raspoloženja Radivojevića u napadu, i zalaganja igrača u odbrani.

Realna prognoza ovog sastava je, ipak, donji deo tabele ABA lige, ali bez neke grčevite borbe za opstanak.

Leave a Reply

Your email address will not be published.