ABA favoriti: Crvena Zvezda

Puleni trenera Dejana Radonjića najubedljivije su otvorili takmičenje u ABA ligi i još jednom potvrdili status prvog favorita.

U oba meča do sada, Crveno-Beli su delovali čvrsto i kompaktno, sa izvanrednim predstavama u defanzivi i magijom Stefana Jovića u napadu.

Jović je posebno zablistao u duelu sa Cedevitom, kada je podelio čak 16 asistencija, a ceo tim je pokazao izvanrednu energiju i zasluženo došao do pobede i +24. Visoki igrači Crvene Zvezde su izgledali vrlo dobro, a ofanzivna limitiranost Kuzmića nije došla do izražaja. Taj recept je verovatno pravi za sigurne nastupe u ABA ligi, dok je takmičenje u Evroligi ipak posebno.

Photo: Crvena Zvezda MTS

Photo: Crvena Zvezda MTS

Sastav Crveno-Belih je pojačan proverenim imenima – Čarlosm Dženkinsom, Ognjenom Kuzmićem i Milkom Bjelicom, a zajedničko svoj trojici je da su igrali u Evroligi prošle sezone. Dženkins i Kuzmić epizodne uloge, dok je Bjelica bio standardan. Najnovija vest glasi da je Petar Rakićević, nakon višemesečne sage oko novog kluba, postao deo Crvene Zvezde (ugovor na 3 godine), a timu je priključen i Ognjen Dobrić iz FMP.

Novi format Evrolige, načelno, ne odgovara timovima sa manjim budžetom, ali je ovo pilot sezona i takva tvrdnja nije potvrđena u iskustvu. Upravo u tom segmentu Crvena Zvezda ima priliku da odigra mnogo jakih utakmica u pokuša da izbori sledeću fazu takmičenja,i da kroz iskustvo ozbiljno napreduje za odlučujuće mečeve u sezoni.

Na Jadranu, trener Radonjić ima bez dvojbe najjači sastav, a to je počeo i da materijalizuje već na otvaranju ligaškog dela. Isto tako, ne bi trebalo zaboraviti da Zvezda očekuje još najmanje jednog, a verovatno i dva kapitalna pojačanja.

Prvi favorit Jadrana bez dileme.

Leave a Reply

Your email address will not be published.