ABA: CZT u finalu

Košakaši Crvene Zvezde Telekom pobedili su i u drugoj utakmici pred navijačima Partizana rezultatom 81 – 73 i plasirali se u finala ABA lige.

Košarkaši Partizana su bolje otvorili duel i imali su prednost 21 – 11. Zatim je CZT odgovorila serijom poena, pa je na kraju prve deonice bilo 24 – 22 za Partizan. Partizan je vodio sve do pogotka igrača CZT za 3 poena, i preokreta 33 – 32. Na poluvremenu je bilo + 2 za Zvezdu, 38 – 36.

U trećoj deonici se Crvena Zvezda Telekom odvojila na 49 – 44, ali je Partizan odgovorio serijom 5 – 0 za 49 – 49. Crno-beli su ušli i u probleme sa faulovima u trećoj deonici, jer su po četiri napravili Akojon i Milosavljević, pa su zaostajali šest poena pred poslednjih deset minuta (58:64).

U četvrtom periodu se razigrao Vilijams, a Partizanova igra u napadu se raspala. crno – Beli su promašivali i sa linije penala, te je Zvezda lako privela meč kraju i savladala Partizan 81 – 73.

U sastavu CZT najefikasniji su bili Vilijams i Dženkins sa po 19 poena, dok je u ekipi Partizana najbolji bio Edo Murić sa 25 poena.

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.