8 najvećih transfer promašaja ABA lige (II)

Klubovi u ABA ligi su kupovali u skladu sa svojim mogućnostima, ali na listi promašaja u dosadašnjem delu ABA lige nalaze se i neka veoma respektabilna imena.

Lista će imati dva dela, sa po 4 imena.

Abaliga logo studiob.rs

Abaliga logo
studiob.rs

4. Luka Žorić (Krilni centar/centar)

Visoki igrač Cedevite za sada ne opravdava ime sa kojim je došao. Istina, od njega se tek očekuju prave partije, a potrebno je uzeti u obzir i činjenicu da ima problema sa povredom. Nemala prednost koju Žorić ima u odnosu na ostale sa ove liste je i činjenica da je on domaći igrač, a Cedevita će ga čekati da proradi, koliko god da je potrebno.

U ABA ligi Žorić beleži 5.8 poena i 4.6 skokova po meču, za malo manje od 17 minuta.

3. Rajan Tompson (Bek/krilo)

Crvena Zvezda ove godine nije pogodila sa pojačanjima, a jedno od razočaranje je i Tompson. Deluje bojažljivo, promašuje otvorene šuteve i lako prikuplja lične greške. Rajan je u određenom igračkom problemu u Beogradu, a ostaje da se vidi kako će iz tog lavirinta izaći.

U Evroligi Tompson beleži 5.7 poena po susretu, dok u ABA ostvaruje učinak od 5.5 poena. Procenti šuta u ABA ligi (28.2% za 2, 22 % za 3).

2. Adin Vrabac (Bek/krilo)

Loša sezona Partizana začinjena je i Adinom koji igra ispod svake kritike. Ono što on na parketu pokazuje, utisak je može svaki igrač srpske lige, a u sastavu Partizana zauzima i mesto stranca. Pošto opšti dojam nije neki, ostaje da se okrenemo statistici: 4 poena u proseku, uz procente šuta za 3: 8.3% i sa linije slobodnih bacanja 27.3%.

1. Sofoklis Skorcanitis (Centar)

Kralj transfer promašaja ABA lige je grčki gorostas Big Sofo. Zvezda je ovog igrača potpisala uz velike najave, pompu, doček i sotalo, a ispratila ga je prvom prilikom kući. Partije koje je pružao Sofo su, ne samo ispod njegovog renomea, već i ispod učinka prosečnih ABA centara. Za razliku od njih Sofoklis je imao bogat ugovor i doveden je da zameni Bobana Marjanovića.

Leave a Reply

Your email address will not be published.