Mega iznenađenje za istoriju!

Mega Leks je u uzbudljivoj utakmici sa puno preokreta uspela da i drugi put savlada Budućnost, rezultatom 76:75. Utakmicu je obeležio brz ritam, veliki broj izgubljenih lopti i pokušaja za tri poena. Najbolji u Megi bili su Ivanović sa 16 poena, 8 skokova, 8 asistencija, Luvavu sa 17 poena, 6 skokova i 4 asistencije, Zagorac sa 14 i Ivanović sa 12 poena i 6 skokova. Budućnost su predvodili Dragićević sa 20 poena i 10 skokova i Šehović sa 15 poena. Marić je imao samo 5 poena, ali je bio odličan u skoku sa 13 uhvaćenih lopti.

Budućnost je sa dobrom odbranom, poenima braće Šehović iz šuta za tri i iz kontri povela sa 7:12 na početku prve četvrtine. Milojević je tražio tajm-aut, da svojoj ekipi ukaže na greške koje su pravili. Luvavu je u prvim minutima predvodio Megu poenima koji su došli posle zakucavanja i pogođene trojke. Mega je u nastavku utakmice spuštala loptu u reket centarskoj liniji, da bi kasnije Zagorac preuzeo igru u svoje ruke pogađajući za tri poena i iz prodora. Budućnost se odlučila na kombinaciju Dragićevićevih prodora, šuta za tri poena i akcija za Marića u reketu. Podgoričani su ovaj period dobili rezultatom 22:24.

Mega je bila u velikim problemima na početku druge četvrtine. Agresivna odbrana Budućnosti, naterala je Megine igrače na izgubljene lopte i promašaje, što su Podgoričani iskoristili i poenima iz kontre, prodora i pogođenom trojkom podigli prednost na 22:31. Milojević je ponovo presekao igru tajm-autom.  Mega se vratila u igru poenima iz kontre i sa dve uzastopne trojke. Pavićević je morao da zatraži tajm-aut jer je njegova ekipa greškama u napadu dozvolila spuštanje razlike na 30:34. Posle nekoliko neefikasnih napada na obe strane, Mega je u završnici poluvremena uspela da preokrene rezultat na 44:40. U ovoj deonici meča Megu su predvodili Ivanović i Nikolić. Pogađali su trojke i bušili odbranu Budućnosti u reketu. Ivanović je doprineo i kroz asistencije, kojih je do kraja poluvremena imao 6. Budućnost je došla do nekoliko lakih poena iz reketa, kažnjavajući lošu tranziciju i postavljanje Mege u odbrani, ali su u završnici napravili nekoliko grešaka, koji su ih koštali preokreta.

Foto: twitter.com/ABA_League

Foto: twitter.com/ABA_League

Budućnost je dobro počela treću četvrtinu i poenima braće Šehović iz kontre, prodora i utrčavanja u reket preokrenula rezultat, ali je odlični Luvavu uzvratio sa dve trojke i zakucavanjem iz kontre, pa se Mega odvojila na 53:46. Pavićević je zatražio tajm-aut da bi zaustavio dobru seriju Mege. U turbulentnom nastavku treće četvrtine poeni uglavnom dolaze posle slobodnih bacanja i kontri. Budućnost je imala slabu realizaciju sa slobodnih bacanja i u šutu za tri poena, ali Mega to nije uspela da iskoristi za povećanje razlike, pa se pred poslednji period ušlo sa rezultatom 62:55. Završnicu ovog perioda obeležilo je kratko koškanje igrača, posle Marićevog faula nad Ivanovićem, ali ozbiljnijih incidenata nije bilo.

Rezultat na početku treće četvrtine određivalo je promenljivo raspoloženje u šutu obe ekipe. Nešto uspešnija Budućnost smanjila je na 65:60, što je Milojeviću bio signal za tajm-aut. Posle Kukove nove trojke, odgovornost u ekipi Budućnosti preuzima Dragićević koji je pogađao iz reketa i redovno bio na liniji slobodnih bacanja. Mega je sa dosta promašaja za tri poena dozvolila preokret Podgoričana, pa je posle trojke Dženkinsa, pri rezultatu 71:75 Milojević ponovo tražio tajm-aut. Mega se posle tajm-auta vratila poenima Ivanovića i Nikolića i smanjila na 74:75, dok su igrači Budućnosti promašivali trojke. U odlučujućim momentima Marić pravi faul nad Nikolićem 9 sekundi do kraja, Nikolić pogađa oba slobodna bacanja, a Kuk u poslednjem napadu promašuje trojku za pobedu i Mega odlazi u finale plej-ofa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.