Zvezda posle produžetka povela u polufinalnoj seriji protiv Cedevite

Posle nekoliko preokreta Crvena Zvezda je uspela u produžetku da slomi otpor borbene Cedevite i slavi sa 97:88. Sjajni Miler je predvodio crveno-bele sa 24 poena i 8 skokova. Pratili su ga Cirbes sa 19 poena i 11 skokova, Kinzi sa 16 poena, Jović sa 14 poena i 8 asistencija i Lazić sa 12 poena. U poraženom timu najbolji su bili Pulen sa 24 poena i 5 asistencija, Bilan sa 20 poena i 7 skokova i Vajt sa 16 poena i 12 skokova. Dvocifreni sa po 10 poena bili su Gordić i Prilepić.

Crvena Zvezda je uspela da napravi prednost u prvoj četvrtini zahvaljujući dobrom šutu sa distance i nemoći Cedevite da zaustavi unutrašnju igru crveno-belih drugim načinima sem faulom. Takođe problem za Zagrepčane je predstavljao i ofanzivni skok srpskog tima. Cedevita ne uspeva da pogodi za tri poena, pa poeni uglavnom dolaze posle akcija za Bilana i podora spoljne linije. Na drugoj strani konstantnu pretnju iz igre 1 na 1 predstavlja Kinzi. Prvu četvrtinu je obeležio i veliki broj slobodnih bacanja, usled ranog izlaska iz bonusa i slaba realizacija istih, naročito od strane crveno-belih. Ovaj period je završen rezultatom 22:14.

Cedevita uspeva da preokrene rezultat u drugoj četvrtini. Prepoznatljiva zonska odbrana, naterala je Zvezdine igrače na greške. U napadu Cedevita nastavlja da eksploatiše Zvezdin reket preko Bilana, uz to popravljaju šut za tri poena. Radonjić je pri rezultatu 25:26 morao da zatraži tajm-aut. Zagrepčani i posle tajm-auta nastavljaju sa zonskom odbranom, dok ih u napadu služi šut za tri poena, što je rezultovalo povećanjem razlike na 27:34. Crvena Zvezda je odgovorila pogođenim trojkama i agresivnijom odbranom i uspela da smanji razliku na -1, ali je Cedevita u završnici poluvremena novim pogodcima za tri i sa polu-distance podigla prednost na 37:43. Hrvatski tim je bolje gradio koš i povratio defanzivni skok (do poluvremena 15).

Foto: twitter.com/ABA_League

Foto: twitter.com/ABA_League

Zvezda je uspela da dođe do preokreta u trećoj četvrtini. Agresivna odbrana je iznudila izgubljene lopte u napadu i pogrešan odabir šuteva igrača Cedevite. Spoljna linija Zvezde načela je odbranu Zagrepčana dobrom realizacijom šuta spolja. Kada bi realizacija crveno-belih bila lošija, Cedevita bi se vraćala u igru poenima njihove spoljne linije. Ključni momenat posle koga je Crvena Zvezda prešla u vođstvo od 54:52, a Mršić morao da zatraži tajm-aut, bila je tehnička greška Žoriću zbog prigovora. Poenima Bilana Cedevita je uspela da u završnci ove deonice dođe do izjednačenja od 56:56. Zvezda je u ovoj četvrtini predvođena odličnom energijom koju daje Miler.

Crveno-beli su dobro počeli poslednju četvrtinu. Proradila je igra iz pika Jovića i Cirbesa, Cedevita se ponovo mučila sa ofanzivnim skokom Zvezde i pravila veliki broj faulova. Uz to hrvatski tim nije imao rešenja u napadu, pa su u jednom trenutku bili u minusu od 5 poena. Pulen je sa dve uzastopne trojke za tren vratio vođstvo Cedeviti i Radonjić je pri rezultatu 65:67 zatražio tajm-aut. U drugoj polovini ovog perioda Zvezda se u napadu oslanjala na šut spolja trilinga Miler-Kinzi-Jović, a kasnije na spuštanje lopte ka Cirbesu, koji je često fauliran i slat na liniju slobodnih bacanja. Cedevita je odgovarala šutem za tri poena i individulanim akcijama Pulena. Jovićev pogodak iz prodora i Pulenov promašaj za tri poena u poslednjim trenucima regularnog dela, značili su da utakmica ide u produžetak.

Crvena Zvezda je u produžetku pokazala veće samopouzdanje, trojke Milera i Kinzija i nerezonske greške i promašaji za tri poena igrača Cedevite obezbedili su crveno-belima nedostižnu prednost. Cedevita je poslednji trzaj imala kada je posle pogodaka Gordića i Bilana prišla na -3, ali junak Zvezdine pobede, Miler, nije dozvolio preokret.

Leave a Reply

Your email address will not be published.