Krka ubedljiva protiv Mege

Krka je zahvaljujući odličnoj igri u prvoj i trećoj četvrtini i ubedljivo savladala Mega Leksa sa  74:57. Najbolji u Krki bili su Lapornik sa 18 poena (4/4 za tri) , 4 skoka i 4 ukradene lopte i Mulalić sa 12 poena. Megu su predvodili Ivanović sa 23 poena, ali i 6 izgubljenih lopti i Zagorac sa 11 poena.

Prvo poluvreme su obeležile tri velike serije, prvu je Krka dobila sa 21:7, što je i bio rezultat na kraju prve četrvtine. Mega je odgovorila boljom igrom u drugoj četvrtini i spustila se na 33:29, da bi u završnici poluvremena Krka napravila seriju 9:0 za 42:29. Mega je u prvom poluvremenu bila loša u realizaciji šuta sa svih pozicija ( za dva 6/14, za tri 4/11, sa slobodnih bacanja 5/10). Jedinu prednost u odnosu na Krku imali su u ofanzivnom skoku (7-1). Srpsku ekipu su u prvom poluvremenu predvodili Ivanović sa 8 poena i Zagorac sa 7 poena, ali je ovaj dvojac izgubio ukupno 7 lopti. U skoku prednjači Kaba, od ukupno šest uhvaćenih lopti 4 su bile u ofanzivi. Krka je bila mnogo racionalnija u šutu za tri (5/9) i  preciznija sa slobodnih bacanja (7/8). Lapornik je predvodio slovenačku ekipu u prvom poluvremenu sa 10 poena i 4 ukradene lopte, pratili su ga Mulalić sa 7 i Lalić sa 6 poena.

Foto: twitter.com/ABA_League

Foto: twitter.com/ABA_League

Krka je u trećoj četvrtini ponovo nadigrala slabu Megu sa 16:8, pa je utakmica već tada prelomljena. I u drugom poluvremenu nastavljeni su slabi procenti šuta, Mega je do kraja izgubila 18 lopti, a u ofanzivnom skoku nisu više bili tako dominantni, pa je ubedljiv poraz bio neizbežan. Timska igra doprinela je da Krka ima mnogo više raspoloženih igrača, što je uz nastavak solidnog šuta za tri poena bilo i više nego dovoljno za pobedu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.