Partizan pobedio Tajfun

Crno-beli su odličnom odbranom utakmicu prelomili u trećoj četvrtini i na kraju ubedljivo slavili sa 83:65. Murić je bio odličan u šutu za tri poena (6 od 7) i predvodio Partizan sa 22 poena. Vilson i Džons su ga pratili sa 12 poena. U Tajfunu su bili najbolji Čebular i Ponjavić sa 15 i 12 poena.

Tajfun je bolje počeo prvu četvrtinu, poveli su sa 5:0. Partizan je uspeo da se vrati i preokrene da bi u završnici četvrtine ponovo izgubio korak za slovenačkom ekipom. U periodu koji su obeležile izgubljene lopte, dosta faulova i slobodnih bacanja poeni su dolazili iz trojki i sa niskog posta. Tajfun je bio uspešniji u šutu za tri, predvođen Čebularom i Ponjavićem. Partizanu poene spolja donosi Murić, unutra poentiraju praktično svi igrači na poziciji 4 i 5. Na kraju prve četvrtine bilo je 25:19 za Tajfun.

Partizan je bolje krenuo  u drugoj četvrtini, iskoristili su promašaje Tajfuna za tri poena i preokrenuli rezultat. Tajfun je uspeo da se stabilizuje i do kraja poluvremena drži korak za Partizanom, pa se na odmor otišlo sa prednošću crno- belih 43:41. Partizan je u ovom periodu pogodio tri trojke, a većina poena dolazi sa niskog posta preko Džonsa i Vitkovca. Dobru rolu imao je i Vilson. Tajfunu poene sa niskog posta donosi Bolčina, a drugi deo poena dolazi iz realizacije šuta sa polu-distance. Dobru igru u ekipi Tajfuna u oba smera pokazao je Bratož.

Foto: twitter.com/ABA_League

Foto: twitter.com/ABA_League

Partizan je dobro otvorio treću četvrtinu. Agresivna odbrana, ukradene lopte Džonsa, trojka i poeni iz prodora Vilsona, poveli su crno-bele do 50:41. Trener Tajfuna je morao da zatraži tajm-aut. Slovenačka ekipa je bila bez ideje,sreće i samopouzdanja sve do završnice ovog perioda kada Klark i Milan Sebič vezuju poene. Partizan je nastavio u odličnom ritmu pogađajući i spolja i iznutra i iz prodora. Odlično trojkaško veče nastavio je Murić za 69:52 na kraju treće deonice.

Haotična četvrta četvrtina sa odsustvom dobre organizacije u napadu nije bitnije uticala na konačni ishod. Najbolji pojedinci su dodali nove poene, dok je Vrabac najbolje iskoristio priliku da popravi svoj poenterski učinak u ovom periodu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.