Metalac poslao Tajfun na samo dno tabele

U jednoj od odlučujućih utakmica u borbi za opstanak u ABA ligi Metalac je pobedio Tajfun sa 78:62. Meč je obilovao šutevima za tri poena, Valjevci su pogodili 13 od 35, a Tajfun 9 od 30 pokušaja. Retko se dešava da tim koji izgubi 18 lopti slavi sa 16 poena razlike, ali to je večeras bio slučaj. Pet igrača Metalca je bilo dvocifreno, a najbolji su bili Majstorović sa 19 i Kutlešić sa 15. U Tajfunu je prednjačio Čebular sa 21 poenom, dok je Bolčina imao 10.

 

Utakmica je počela sa jakim odbranama na obe strane koje su dobro zatvorile reket. I Metalac i Tajfun su se odlučili da napadnu šutevima sa distance. Valjevcima je bolje krenulo, poveli su sa 10:5, ali se ubrzo prednost istopila. Metalac je bio predvođen poenima Kutlešića, dok je na drugoj strani pogađao Ponjavić. Nešto više poena iz reketa videli smo u završnici četvrtine, kada je Majstorović dobijao dobre asistencije od saigrača i pogodio iz ofanzivnog skoka. Na drugoj strani poene donosi Bolčina, većinom pogodcima van reketa. Prva četvrtina je završena rezultatom 22:22.

Metalac je bolje počeo drugu četvrtinu, koriste promašaje Tajfuna i trojkom Gabrića i poenima Jevtovića  idu na 28:24, pa je trener Tajfuna zatražio tajm-aut. U nastavku su se obe ekipe odlučile za pokušaje za tri poena. Za Metalac su pogodili Gabrić i Kutlešić, dok su igrači Tajfuna promašivali. Jedine poene za slovenačku ekipu doneo je Čebular pogodivši iz kontre uz slobodno bacanje, pa je Metalac otišao na 34:27. Veliki broj šuteva za tri, nastavio se i u drugom delu druge četvrtine. Metalac je imao naročito veliki problem sa organizacijom napada, što je prouzrokovalo veliki broj izgubljenih lopti. Poeni su dolazili uglavnom sa slobodnih bacanja, zato što su igrači Tajfuna rano izašli iz bonusa. Za Tajfun je sve poene do kraja poluvremena postigao Čebular, pogodivši dva šuta za tri i jednom iz prodora. Metalčeva prednost od +10, koliko je iznosila u jednom trenutku, se istopila na 40:35 na kraju poluvremena.

Foto: twitter.com/ABA_League

Foto: twitter.com/ABA_League

Metalac je i treću četvrtinu otvorio trojkama, pogodili su Kočović i Majstorović. I dalje su veliki problem izgubljene lopte, koje su omogućile lake poene Čebulara iz kontre i trojku Klarka, pa je Đokić pri rezultatu 46:42 zatražio tajm-aut. Metalac je do kraja treće četvrtine u igri održao Majstorović. Njegove dve trojke, poeni iz prodora i zakucavanje iz kontre, sprečili su preokret Tajfuna, koji je koristio veliki broj grešaka i izgubljenih lopti Metalca da se spusti na -1, poenima iz kontre i sa slobodnih bacanja. Pred poslednji period se ušlo sa rezultatom 58:55 u korist ekipe iz Valjeva.

Metalac je bio mnogo bolji u prvoj polovini četvrte četvrtine. Rakićević sa dve i Todorović sa jednom trojkom odlično su otvorili poslednji period. Odlična odbrana donela im je ukradene lopte, pa je Rakićevićevim lakim poenima iz kontre Metalac otišao na 69:59, a Mihec morao da zatraži drugi tajm-aut. Tajfun je posle tajm-auta pokušao da se približi brzim napadima i šutem za tri poena, ali je takva strategija samo ubrzala poraz i podigla razliku u korist Metalca. Trojka Todorovića i 4 poena Jevtovića, osigurali su pobedu Metalca.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.