Mega pobedom nad Cedevitom do plej-ofa

U uzbudljivom meču sa visokim brojem poena Mega Leks je uspeo da iskoristi veliki broj grešaka Cedevite i slavi sa 100:93. Najbolji pojedinci u pobedničkoj ekipi bili su Janković i Luvavu sa po 18 poena i 9 i 7 skokova. Pratili su ih Jaramaz sa 15 poena i 7 asistencija i Ivanović sa 14 poena. Cedevitu su predvodili Pulen sa 29 poena i 9 asistencija, Bilan sa 15 poena i 8 skokova i Musa sa 14 poena i 6 skokova.

Mega je bolje počela utakmicu i prednost stekla pogodcima za tri poena i dve dobre odbrane, kada su presingom iznudili izgubljene lopte Cedevite i odvojili se na + 4. Cedevita je očekivano koristila Bilana, njegova prednost u skoku i poeni pod košem, uz odlične prodore i kretnju Vajta doneli su preokret. Brži ritam na početku meča odgovarao je Megi, ali su smirivanjem igre imali problem da realizuju pozicione napade. Sa ulaskom Pulena razvila se njegova prepoznatljiva saradnja u igri dva na dva sa Bilanom. Njegovim poenima i greškama koje je Mega pravila razlika se povećala u korist Cedevite na 24:17. Megu su predvodili u prvoj četvrtini Jaramaz i Luvavu.

Mega je na početku druge četvrtine ponovo uspela da napravi probleme Cedeviti igrajući presing na njihovoj polovini i smanjila rezultat na 22:26. Kada su uspeli da stabilizuju prevođenje lopte u napad igrači Cedevite su i kaznili presing Mege lakim poenima. Sa dve uzastopne izgubljene lopte Mega je dozvolila Cedeviti da se odlepi na +10 kada je besni Milojević zatražio tajm-aut. U ovom periodu igre odličan je bio Musa čijim poenima i ofanzivnim skokovima je Cedevita i napravila razliku. Mega se vraća posle tajm-auta poenima Jankovića sa slobodnih bacanja, koje je izborio posle ofanzivnih skokova. Cedeviti je ostavljeno dosta prostora za spoljni šut, ali to je jedino iskoristio Prilepić koji je pogodio trojku. Luvavu je odgovorio istom merom i spustio na 31:35, kada je Mršić zatražio tajm-aut. Nakon tajm-auta, Cedevita je imala probleme sa organizacijom napada, pa je Mega poenima Zagorca i Jaramaza preokrenula na 41:39. U završnci poluvremena glavnu rolu je imao odlični Janković čiji je ofanzivni skok bio presudan za održanje Megine prednosti od 47:46.

Foto: twitter.com/ABA_League

Foto: twitter.com/ABA_League

Mega je šutem sa distance uspela da se odvoji na početku treće četvrtine. Trojkama Nikolića otišli su na 56:51. Na Cedevitine probleme u šutu pridodala se i tehnička greška treneru Mršiću. U periodu koji je usledio viđeno je dosta brzih i neorganizovanih napada i veliki broj izgubljenih lopti na obe strane. Cedevita je na kratko uspela da se vrati poenima Bilana, ali je Mega trojkama ponovo vratila razliku na 67:60. Oscilacije i igra u talasima se nastavila do kraja treće četvrtine. Prvo su dobra odbrana i poeni iz kontre Cedevitu vratili u igru, da bi Mega ponovo povećala preko druge trojke Ivanovića i poena Zagorca. Uzbudljiva treća četvrtina se završila poenima Pulena za 72:69 u korist Mege.

U četvrtoj četvrtini se nastavilo u istom ritmu. Mega je nastavila da pogađa trojke, a Cedeviti su se ponavljale izgubljene lopte, ali bi ih u trenucima kada su zaostajali za Megom u igru  trojkama vraćao Pulen. Pri rezultatu 84:83 Milojević je zatražio tajm-aut. Mega je posle tajm-auta uspela da prelomi utakmicu u svoju korist. Cedevitine nove greške u napadu i tehnička greška klupi bili su uzrok poraza. Predvođena odličnima Jaramazom i Luvavuom, koji su bili nezaustavljivi iz prodora i borbenim Jankovićem koji je doneo prevagu pod košem, Mega je na kraju slavila sa 100:93. Cedevita je pokušala da stigne rezultat brzim trojkama, ali Pulen i Volker nisu bili precizni koliko je bilo potrebno da se izbegne poraz.

Leave a Reply

Your email address will not be published.