Cvetković: Protiv Zvezde je najvažnije da se borimo

Plejmejker Partizana Aleksandar Cvetković rekao je danas za zvanični sajt ABA lige da je za njegovu ekipu u narednoj utakmici protiv Crvene zvezde najvažnije da se bori i da pruži svoj maksimum od početka do kraja utakmice.

“Moramo vjerovati u sebe i kada igramo dobro, ali i kada grešimo. Očekujem da će svako od nas, kada budemo ušli u svlačionicu poslije 40 minuta moći da kaže da je dao sve od sebe“, istakao je Cvetković.

Vječiti derbi na rasporedu u ponedeljak, 25. januara sa početkom u 21.00 sat

abaliga.com (Photo: Partizan NIS)

abaliga.com
(Photo: Partizan NIS)

Partizan je u prethodnom kolu savladao Krku sa 75:70 i tako ostvario prvu pobedu na gostujućem terenu u sezoni. Upravo je Cvetković obilježio prethodno kolo ABA lige kada je odigrao vrhunsku partiju u Novom mestu, koja mu je donijela i priznanje za najkorisnijeg igrača 20. kola ABA lige.

Važna pobeda za nas u teškom meču kakav smo i očekivali. Odigrali smo borbenu utakmicu u kojoj ni jednog trenutka nismo odustajali od svog cilja. Na polju samopouzdanja, naravno da prija kada odigrate dobar meč, ali sve je to došlo kao posledica zalaganja cele ekipe“, rekao je Cvetković za zvanični sajt ABA lige.

Partizan je prije desetak dana napravio smjenu trenera, novi trener je Aleksandar Džikić pod čijim vodstvom je Partizan vezao dvije pobjede u borbi za opstana u ABA ligi.

“Dvije pobede su jako važne za nas, ali ne namjeravamo time da se zadovoljimo. Fokusirani smo isključivo na svaku narednu utakmicu“, istakao je Cvetković.

On je dodao da će u borbi za opstanak presudna biti vjerovanje u svoj tim, jer ona ekipa koja bude više vjerovala u sebe, biće u boljoj poziciji u odnosu na konkurente.

“Dosadašnji tok prvenstva je pokazao da svako svakoga može da pobijedi. Vjerujem da će odlučivati nijanse“, zaključio je Cvetković.

(Izvor: aba-liga.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published.