Džikić: “Odluka da preuzmem Partizan je potpuno iracionalna”; Berić: “Telekom ponovo sponzor Partizana”

Na prvoj konferenciji za novinare novi trener KK Partizana Aleksandar Džikić je govorio o situaciji u klubu i predstojećoj borbi za opstanak u ABA ligi.

O svojoj odluci da preuzme Partizan u ovakvoj situaciji Džikić je rekao:

“Moja odluka je potpuno iracionalna, ja ne bih širio priču. Da smo nešto mnogo vagali, i nismo”

Tema konferencije je bio i dosadašnji učinak i samopouzdanje tima:
“Mora da se spusti ta lestvica očekivanja. Mora da se radi i da se veruje u to što se radi. Ne može da se očekuje da budu puni samopouzdanja u ovoj situaciji, da pršte na sve strane. Nisam siguran da je i jedan od njih zadovoljan kako nastupa za Partizan. Bez obzira gde si na tabeli, imaš obavezu kad si u Partizanu. Sve to znaš kad odlučiš da dođeš u Partizan”.

Foto: b92.net

Foto: b92.net

Džikić će debi na klupi Partizana imati protiv Cibone u Pioniru.

“To je prva od osam utakmica. Želimo da prekinemo niz nepovoljnih rezultata, pritisak postoji. Cibona je iskusan tim koji zna da igra, u dobrom su ritmu i sigurno da nas ne očekuje lagan zadatak. Ali, šta može da bude lagano kad si u ovakvoj situaciji? Očekujem da (igrači) pokažu reakciju i da svojom energijom, odlučnošću i hrabrošću zadovolje navijače”, rekao je novi trener Partizana.

Džikić je govorio i o novom pojačanju Partizana Darelu Vilijamsu:

„Primarna stvar u dovođenju Vilijamsa jeste cajtnot u kojem smo, poslednji dan za registraciju igrača u ABA ligi je 10. januar. Radilo se o odluci od 24 sata. Vilijams će doneti nekoliko centimetara i mišića u reketu. Prvi je skakač belgijske lige, četvrti strelac, pomoći će nam u ovih osam kola“.

Potpredsednik kluba Miroslav Berić je preneo novinarima informaciju da će Telekom ponovo biti sponzor Partizana i da se očekuje potpisivanja ugovora sa još jednim sponzorom kojeg nije želeo da imenuje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.