Crvena Zvezda savladala Krku

Agresivna odbrana Crvene Zvezde i izgubljene lopte Krke rezultirale pobedom gostiju 71:65

Do polovine prve četvrtine rezultatska klackalica u Novom Mestu. Poenima Lalića i Lapornika Krka je uspela da se odlepi na 17:12. Zvezda je u prvoj četvrtini igrala veoma agresivnu odbranu. Zvezda do kraja četvrtine uspeva da smanji na 19:17.

Mnogo bolja igra Krke u prvoj polovini druge četvrtine u odnosu na Zvezdu. Mulalić i Rojc su pogađali, pa se Krka ponovo odlepila na 31:22. Zvezda se vraća trojkama Jovića i Milera. Izgubljene lopte Zvezde i dve lične greške Cirbesa vode Krku na 40:32, ali Lazić postiže psihološki vrlo važno trojku na samom kraju poluvremena za 40:35.

Treća četvrtina  se igrala u vrlo brzom ritmu. Obeležila je čvrsta odbrana Zvezde i očajna organizacija napada Krke. Čak sedam izgubljenih lopti igrača Krke omogućili su dosta kontri za Zvezdu. Zvezda je imala dosta lakih poena iz kontri, ali značajan broj promašenih šuteva, pa se u četvrtu četvrtinu ušlo sa samo 51:50 za Crvenu Zvezdu.

Izvor: www.facebook.com/bcKrka/

Izvor: www.facebook.com/bcKrka/

Krka je nastavila sa lošom organizacijom napada u četvroj četvrtini. Promašaji i izgubljene lopte su preneli nervozu i na odbranu Krke. Rojcu je dosuđen nesportski faul nad Jovićem što se ispostavilo kao ključni momenat meča. Jović koristi slobodna bacanja, a Simonović trojku nakon toga i Zvezda ide na 58:52. Do kraja četvrtine Zvezda u napadu igra već oprobani pik sa Jovićem i Štimcem u glavnim ulogama. Sa druge strane Lapornik preuzima sav teret na svoja pleća i sa svojim poenima vraća na Krku na 65:68. Nakon Radonjićevog tajm- auta Zvezda smiruje igru u napadu, dok Krka ponovo gubi lopte, što je na kraju dovelo do pobede Zvezde od 71:65.

Treba napomenuti i loše suđenje u večerašnjem meču. Sudije su grešile na obe strane, ali se čini da je Crvena Zvezda bila povlašćenija. Čak 28 izvedenih slobodnih bacanja u odnosu na Krkinih 12 idu u prilog ovoj tvrdnji.

Najbolji u redovima pobednika bio je Jović sa 13 poena i 11 asistencija. U Krki je najbolju partiju pružio Lapornik sa 17 poena.

Leave a Reply

Your email address will not be published.