120 poena Cedevite za debakl Zadra

Cedevita je savladala Zadar sa 120:62 i tako povratila poljuljano sampouzdanje zbog lošeg starta sezone. Najefikasniji u pobedničko timu bili su Bilan sa 15 poena, 15 skokova i 5 asistencija, Arapović i Hopson sa 15, Babić i Džejms sa 14, Begić sa 13 i Musa sa 12 poena. U Zadru su najbolji bili Marinković sa 15, Vladović sa 14 i Brzoja sa 10 poena.

Cedevita je od početka uspela da razvije unutrašnju igru odličnom saradnjom spoljne i unutrašnje linije. Zadar je pokušao da odgovori istom merom, ali njihova centarska linija nije uspevala da dođe do otvorenih pozicija u reketu. Veliki broj izgubljenih lopti Zadrana pogodovao je za razvijanje igre u tranziciji i veliki broj poena iz kontri za Cedevitu. I Zadar je povremeno koristio greške Cedevite i kažnjavao ih poenima iz kontri, ali ne u dovoljnoj meri da ublaži visoku razliku od 30:17.

Sve što je viđeno u prvoj četvrtini, nastavljeno je i u drugoj sa još većom razlikom u korist Cedevite. Zadar je kroz kompletno prvo poluvreme imao veliki problem sa šutem iz igre i izgubljenim loptama. Cedevita je pored velikog broja poena iz reketa počela češće da šutira i pogađa sa distance. Prvo poluvreme je završeno sa dominantnih 61:27.

Foto: http://www.aba-liga.com/

Foto: http://www.aba-liga.com/

Cedevita je zadržala visok novi igre u napadu i u trećoj četvrtini, uz nešto veći broj izgubljenih lopti. Balansiranom i raznovrsnom igrom nisu dozvolili Zadru da spusti razlliku. Zadrani su u ovom periodu podigli napadački učinak, ali i dalje sa očajnom realizacijom šuta sa distance. Jedina kategorija u kojoj su bili bolji od Cedevite je bio ofanzivni skok. Treća četvrtina je završena rezultatom 87:45.

Poslednja četvrtina kao i prethodni deo utakmice prošla je u apsolutnoj dominaciji Cedevite, koja nije ostavila prostor Zadru da na bilo koji način ublaži ogromnu razliku.

Leave a Reply

Your email address will not be published.