Zanimljivi slobodni plejmejkeri (VIDEO)

Predstavljamo vam nekoliko zanimljivih plejmejkera koji su trenutno slobodni na tržištu. Lista nije napravljena po kvalitativnom kriterijumu, već su pozicije na njoj po slobodnom izboru.

Kraj oktobra je vreme velikog broja otkaza iz kampova NBA ekipa, a posebno zanimljivo vreme za pojačavanje od strane evropskih ekipa kvalitetnijim igračima iz SAD za manji novac nego u jeku leta.

  1. Kvin Kuk
  2. Rajan Boatrajt
  3. Brajs Koton

 

Kvin Kuk (188cm, 1993.)

Kvin kuk je za svoju NBA šansu pokušao da se izbore u Klivlend Kavalirsima, ali u tome,očekivano, nije uspeo. Kvin Kuk je produkt najkvalitetnijeg košarkaškog koledža Djuk, na kojem je ostao sve četiri godine.

Kvin Kuk je plejmejker koji donosi brzinu na terenu, odličan je u tranziciji, a kroz godine provedene na Djuku je znčajno unapredio i svoj veoma loš šut (na početku). Do kraja koledža Kuk nije postao rasni šuter, ali je dosta unapredio i taj segment svoje igre.

Kuk je plejmejker koji se ne boji da ide jako do samog obruča, a često je u takvim potezima i vrlo uspešan. Kvin Kuk donosi pametne odluke u napadu, dobro igra pik & rol, ali nešto slabije šutira iz driblinga. U odbrani je čvrst, ali nije previše atletski andaren plejmejker (za NBA nivo), a upravo to ga i čini realnim za dolazak u Evropu.

Rajan Boatrajt (181cm, 1992.)

Rajan Boatrajt je veoma interesantan igrač iz više razloga. Veoma je sitan, sa malo kilograma, ali i eksplozivan i sa gotovo neverovatnim odrazom. Usled toga Rajan ima  problema da završava iz reketa, ali je veoma dobar igrač za pik & rol, kao i za tranziciju.

U odbrani je Rajan jako opasan pri pritisku na loptu, u toku koledž karijere je bio odličan kradljivac sa svojim brzim rukama, ali ima i velikih teškoća u branjenu fizički dominantnijih igrača.

Brajs Koton (183cm, 1992.)

Brajs Koton je za svoju NBA priliku pokušao da se izbori u Juti, ali se epizoda i nakon dobrih nastupa prošle sezone završila neslavno.

Brajs Koton je produkt univerziteta Providens, a odlikuje ga odličan šut, fantastičan osećaj za koš , a ovakvom tipu igrača nikad ne nedostaje opcija za egzekuciju. Koton ume da iskreira i iz situacije 1 na 1, kao i iz bloka ili (lažnog) pika. Određeni nedostaci u nejgovoj igri su visina i snaga, mada su i oni relativni. Istina je da nije baš idealno građen za košarkaša, ali poseduje veliku brzinu i solidnu snagu (za telo i atleticizam koje poseduje).

Koton nije previše kreativan igrač, ali je i pored toga izuzetan asistent jer odlično razume igru i bez nekih akrobatskih i neočekivanih pasova.

Leave a Reply

Your email address will not be published.