Zanimljivi slobodni plejmejkeri II (VIDEO)

Nakon velikog broja otpuštanja iz kampova NBA timova tržište slobodnih igrača je puno kvalitetnih plejmejkera, a neki od njih će karijeru sigurno nastaviti i u Evropi.

Danas predstavljamo:

  1. Lester Bo Mekejleb
  2. Džimer Fridet
  3. Dejvid Stokton

 

Lester Bo Mekejleb (180cm, 1985.)

Lester Bo Mekejleb je veoma poznat srpskoj i evropskoj košarkaškoj javnosti. Ovog oktobra ponovo je pokušao da se izbori za NBA ugovor, i ponovo nije uspeo. Ovoga puta u kampu Nju Orleans Pelikansa. Mekejleb će se gotovo izvesno vratiti u Evropu. Iako su njegovi kvaliteti dobro poznati, vredi podsetiti na brzinu, prodor i dobru saradnju u timu koju Mekejleb donosi.

Takođe, Lester je od perioda boravka u Partizanu značajno unapredio i šut, tako da je sada veća pretnja i sa distance. Ono što ne ide u prilog omalenom Amerikancu je očajna prošla sezona u Bajernu, nekoliko povreda, kao i “priča” koja ga prati da voli noćni život i da ne živi preterano sportski.

Džimer Fridet (188cm, 1989.)

Nakon impozantne koledž karijere na univerzitetu Brigam Jang, Džimer Fridet je bio 10. pik na draftu. Nikada nije opravdao tako visok plasman u NBA ligi, a ove sezone se čini, više nego ikada ranije, da će se nekada velika koledž zvezda oprobati u Evropi.

Svaka analiza Frietove igre pada u vodu, ako se zna način na koji on voli da igra – šutevi sa 8, 9 metara, prodori, nerezonski pokušaji, ali i fantastične skorerske sposobnosti, “ludačka” kreativnost i velika borbenost. Ukoliko ovogo momka dovede neki evropski tim, šoutajm je zagarantovan, verovatno i puna hala. Ono što može biti upitno su rezultati, ali to niko ne može unapred predvideti.

Dejvid Stokton (180cm, 1991.)

Sin velikog Džona Stoktona se već drugu sezonu traži na američkoj košarkaškoj mapi. Očigledno je da će teško dobiti pravu priliku u NBA ligi, a još jedna sezona u NBDL verovatno ne bi bila uputna za ovog momka. Neki skromniji tim u Evropi bi možda bila i najbolja odskočna daska za Stoktona, koji iako veoma kreativan nikako nije na nivou nekog dominantnog plejmejkera trenutno. U Stoktonovoj igri je primetan značajan napredak u kvalitetu šuta i dolukama, ali su fizikalije i dalje glavna prepreka većem usponu ovog momka.

Leave a Reply

Your email address will not be published.