VTB: CSKA šampion!

CSKA je nastavio dominaciju u VTB ligi. Moskovljani su odbranili tron  i tako vezali četrvtu titulu u nizu. U trećoj finalnoj utakmici ponovo su demonstrirali silu nad ekipom Himkija i slavili ubedljivom rezultatom 99:69.

cskabasket.com

cskabasket.com

Kao i u prethodne dve utakmice, Himki je položio oružje već u prvom poluvremenu. U prvoj deonici jedini strelci u ekipi Rimasa Kurtinaitisa bili su Dejvis i Koponen, koji su uspeli da se  pred kraj četvrtine približe na -5, ali je Miloš Teodosić vezao 4 poena i ovaj period igre završio rezultatom 26:18.

Srpski reprezentativac je i drugu četvrtinu otvorio pogotkom za tri poena, a sa druge strane istom merom uzvratio Popović. Nije dozvolio Džekson domaćim igračima da se vrate u meč i svom timu donosi dvocifrenu prednost, koju nisu ispustili do kraja poluvremena, i na pauzu odlaze sa 17 poena prednosti.

Momci Dimitrisa Itudisa  i u drugom poluvremenu nastavljaju da rešetaju koš rivala, i do kraja utakmice je ostalo samo da se vidi kojim će rezultatom CSKA doći do trofeja. Za okruglih +30 pobrinuo se Fridzon koji je bio precizan van linije 6.75.

U redovima šampiona najefikasniji su bili Kaun sa 14 poena, po 13 poena zabeležili su de Kolo i Teodosić, koji je podelio i 6 uspešnih dodavanja. Sa 12 poena i 8 asistencija, pratio ih je Džekson, dok je Hrijapa zabeležio 8 poena i 14 skokova.

U ekipi Himkija najkorisniji su bili Dejvis sa 20 poena, Monja je postigao 13, Rajs 11, a dvocifren je bio i Koponen sa 10.

Leave a Reply

Your email address will not be published.