U18 u Samsunu: Srbija startovala pobedom

Mladi košarkaši Srbije započeli su kampanju na prvenstvu Evrope U18 u turskom Samsunu pobedom nad selekcijom Slovenije rezultatom 68-60.

Izabranici selektora Milana Gurovića slabo su otvorili susret i nakon uvodnih deset minuta igre Slovenija je imala prednost 18-13. Naši igrači dolaze do kontrole utakmice u drugoj deonici, zahvaljujući boljoj odbrani, i na poluvreme se odlazi sa minimalnih 32-31 za Srbiju.

fiba.com

fiba.com

Egal utakmica je nastavljena i u drugom poluvremenu, a sastav trenera Gurovića dobija sigurnost tek u finalnim minutima utakmice. Tada je Srbija odigrala mnogo kvalitetnije i završnih 10 minuta susreta rešila u svoju korist 21-15, što je i omogućilo prvi trijumf na takmičenju.

Srpsku selekciju su do pobede predvodili Boriša Simanić sa dabl-dabl učinkom od 18 poena i 13 skokova i izvrsni Aleksa Radanov sa 23 poena. Treći dvocifreni u našem sastavu bio je Đorđević sa 10 poena.

U timu selektora Tomaža Farteka istakao se Ožegović sa 14 poena, a dobri su bili i Vesel sa 11, kao i Jurček i Bratec sa po 10.

Leave a Reply

Your email address will not be published.