Turnir kadeta Budva 2016: Partizan i Mogren u borbi za trofej

Portal Double-Double prenosi utiske sa turnira kadeta koji se od 9. do 11. septembra održava u Budvi, a na kojem učestvuju Mogren (domaćin), Kotor, Budućnost iz Podgorice i Partizan.

rtvbudva.me

rtvbudva.me

 

Stručni konsultanti sajta Double-Double su uspešni treneri mlađih kategorija Mladen Ljiljanić (FIBA trener, ponikao u Mogrenu, a poslendje tri sezone sa velikim uspehom radio u Švedskoj. Bio je višestruki prvak Švedske i Skandinavije sa momcima rođenim 2000., 2001. i 2002. godine, uz zapažene rezultate u čitavoj Evropi) i Boban Ninić (ponikao u Mladosti iz Mrkonjić grada, nastavio usavršavanje u Zeti, a zatim i ekipi Rosa Radom iz Poljske. Učestvovao na brojnim kampovima i radio sa eminentnim trenerima), koji su prisutni na svim utakmicama turnira.

Partizan – Budućnost Podgorica 71:49

U prvoj utakmici današnjeg programa, Partizan je rutinskom igrom savladao Budućnost sa 71:49.

Crno- beli su krenuli silovito od samog početka, poveli sa 6:0 i pokazali u kom pravcu će utakmica ići. Buducnost je kao i juče protiv Mogrena brzo odustala od odbrane čovjek na čovjeka i prešla na zonu. Partizan je brzo otišao na preko 20 razlike i rutinski održavao prednost.

Osim par individualnih rešenja novajlije iz Kolašina u redovima Budućnosti Vujišića, u 3. četvrtini, malo toga smo vidjeli od šampiona C. Gore. U Partizanu se istakao Novaković sa 18 poena.

Mogren Budva – Kotor

 

U drugom meču dana, Mogren je lagano savladao Kotor sa 70:34.

Osim u prvih pet minuta, Mogren je dominirao i ubjedljivo savladao Kotorane. Božović je ponovo bio dominantan i sa 18 poena bio je lider svog tima.

Termini narednih utakmica i očekivanja

 

Večeras će u 18h igrati Kotor – Budućnost za 3. mjesto, a u 20h za trofej, Partizan i domaćin Mogren.

Trener Mogrena Ljumović je pred večerašnju utakmicu izjavio:

Večeras očekujem dobru utakmicu, dosta energičnu i brzu. Partizan je favorit u ovoj utakmici. Mi ćemo pokušati da mu se maksimalno suprotstavimo uprkos velikoj iscrpljenosti moje ekipe. Pokušaćemo da zaustavimo njihovu centarsku liniju, što je gotovo nemoguće, ali ako uspijemo možda dođemo do neke neizvjesne završnice. Očekujem lijepu košarkašku predstavu i zadovoljnu publiku.”

Očekivanja stručnih konsultanata:

Naše mišljenje je da Partizan ima dosta dužu klupu i da je blagi favorit u finalu. Ali Mogrenovi momci igraju sa fantastičnom energijom i kompenzuju svoje nedostarke. Uz domaći teren, nadamo se dobroj košarci i najboljoj utakmici turnira.”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.