Turnir kadeta Budva 2016: Partizan dominantan

Portal Double-Double prenosi utiske sa turnira kadeta koji se od 9. do 11. septembra održava u Budvi, a na kojem učestvuju Mogren (domaćin), Kotor, Budućnost iz Podgorice i Partizan.

rtvbudva.me

rtvbudva.me

Stručni konsultanti sajta Double-Double su uspešni treneri mlađih kategorija Mladen Ljiljanić (FIBA trener, ponikao u Mogrenu, a poslendje tri sezone sa velikim uspehom radio u Švedskoj. Bio je višestruki prvak Švedske i Skandinavije sa momcima rođenim 2000., 2001. i 2002. godine, uz zapažene rezultate u čitavoj Evropi) i Boban Ninić (ponikao u Mladosti iz Mrkonjić grada, nastavio usavršavanje u Zeti, a zatim i ekipi Rosa Radom iz Poljske. Učestvovao na brojnim kampovima i radio sa eminentnim trenerima), koji su prisutni na svim utakmicama turnira.

 

Mogren Budva – Budućnost Podgorica 89-71

 

U prvoj utakmici turnira, ekipa domaćina Mogrena, savladala je ekipu Budućnosti iz Podgorice sa 89:71.

Potpuno zaslužena pobjeda momaka trenera Gorana Ljumovića. Mogren je od samog početka nametnuo svoj agresivni stil igre i držao kontrolu. Prednost je rasla iz minuta u minut, do najveće (24 razlike) početkom 3. četvrtine, a kasnije je Mogren rutinski priveo meč kraju.

Sam kvalitet kosarke nije bio na zavidnom nivou, prvenstveno zbog blijede Budućnosti, koja je razočarala. Mogren je igrao nadahnuto, predvođen sjajnim Božovićem koji je bio predvodnik tima sa 35 poena.

Trener Ljumović (Mogren Budva): Pobjedili smo favorizovanu Budućnost. Čestitam momcima koji su dali svoj maksimum, ginuli jedan za drugog i bili pravi tim. Hvala Budućnosti na dolasku na turnir i na korektnoj igri.

 

Partizan – Kotor 95-34

 

U drugom meču dana, Partizan je deklasirao ekipu Kotora sa 95:34 . Od samog početka, momci trenera Marka Stankovića uspostavili su kontrolu na terenu i dominirali.

Impresivna je bila ozbiljnost i borbenost svih momaka tokom 40 minuta igre. Partizan je pokazao veliki potencijal i autoritet. Za razliku od prvog meča, viđena je mnogo bolja kosarka, nije bilo zonskih odbrana, tempo i ritam su bili na mnogo većem nivou. Ekipa Kotora nije loša koliko rezultat govori, hrabro su izašli da se izmjere sa šampionom Srbije, ali Partizan je bio previše dobar veceras. Jednostvno fizički, taktički, tehnički, razlika u klasi je bila prevelika.

Trener Marko Stanković (Partizan): Zahvaljujemo se Mogrenu na pozivu za turnir, nadamo se da ćemo ispuniti očekivanja domaćina. Došli smo sa idejom da na najbolji nacin reprezentujemo klub i u prvom mecu smo pokazali zavidan nivo košarke i spremnost za borbu za najviši plasman.

Leave a Reply

Your email address will not be published.