Turnir Albert Švajcer – Grupa A: Najveći talenti

Reprezentacija Srbije raspoređena je u Grupu A Albert Švajcer turnira u Manhajmu, a ova grupa obilovaće talentima u gotovo svim reprezentacijama.

Po konkurentnosti našem sastavu, u grupi A se ističe reprezentacija Nemačke.

basketball-bund.de Albert Schweitzer Logo

basketball-bund.de
Albert Schweitzer Logo

Argentina:

Verovatno najbolji igrači Argentine na ovom turniru biće Santiago Vaulet i Lukas Valusi, a veoma zanimljiv je i centar visok 212 cm Francisko Kafaro (2000.). Santiago Vaulet je mlađi brat Juana Pabla Vauleta koji je draftovan 2015. godine sa pozicije 39.

Francisko Kafaro se košarkom bavi samo nešto duže od godinu dana, a već je postao veoma zanimljiv igrač i van južnoameričkog kontinenta. Bio je odličan na U16 turniru u Samsunu.

Australija:

Najveća zvezda Australije na ovom turniru biće Deng Gak, legitimni NBA prospekt. Gak je visok 211 cm i pokriva poziciju krilnog centra. Može završavati sa obe ruke, veoma je atletski nadaren i ima duge ruke. U defanzivi je odličan zaštitnik obruča. Nedostaci su mu tvrd šut i mršava konstitucija.

Australija soje nade polaže i u Vila Magnaja koji je odličan streč krilni centar. Magnaj je solidan šuter, i veoma pokretan. Zanimljiv skautima biće i Semson Froling koji je rođen 2000. godine, i mlađi je brat MVP kampa Basketball without Borders Herija Frolinga. Poseduje veliki potencijal.

Japan

Glavni igrač Japana je Rui Hačimura (1998.) Rui pokriva poziciju krilnog centra. Drugi zanimljiv igrač je Avi Šafer sa St. Mary škole. On igra na poziciji centra.

Turska

Glavne snage turskog tima su dva igrača Fenerbahčea Omer Faruk Jurtseven i Ahmet Čan Duran. Jurtseven karijeru nastavlja na koledžu, po svemu sudeći, dok je Čan Duran udarna igla mladog tima Fenera.

Jurtseven će u ovoj konkurenciji sigurno pokrivati pozicije 5 i 4, dok će Čan Duran igrati na 4 i 3.

Zanimljivo, svi igrači turske reprezentacije su rođeni ili 1998. ili 1999. godine, s tim što su oni rođeni 1998. u apsolutnoj većini.

Nemačka

Domaća reprezentacija ovo takmičenje dočekuje sa nekoliko vrlo zanimljivih igrača, i sa veoma snažnim sastavom koji ih svrstava u red favorita.

Veliki potencijali u redovima ove reprezentacije su Frojdenberg (SF, 1998, Bajern), Hartenstajn (PF, 1998, Žalgiris), Cilka (SG, 1998, ALBA), Olinde (SF, 1998, Hamburg) i Kostja Mušidi (SG, 1998, Strazbur).

Ovaj niz potencijala ojačan je i sa velikim talentima rođenim 1999. godine Isakom Bongom i Nelsonom Vajdemanom.

Leave a Reply

Your email address will not be published.