TBF U16: “Deca koja obećavaju”

Turnir TBF U16 u Samsunu obeležile su igre srpskih reprezentativaca Marka Pecarskog i Filipa Petruševa, litvanskog beka Domantasa Vilisa, trojice Argentinaca…

Krenimo na put (daleke) budućnosti košarke…

TBF twitter

TBF twitter

Marko Pecarski – najdominantniji igrač turnira. Beležio je prosečno 27.1 poen i 12.7 skokova po meču. Visok je 205 cm i pokriva pozicije 4 i 5. Dobro je tehnički obučen, odlično anticipira, dobro skače. Pokazuje aktivnost u igri i dobar košarkaški IQ. U svakom segmentu svoje igre ima dovoljno prostora za napredak, posebno u odbrani od pika, povratnom pasu i pozicioniranju.

Domantas Vilis – MVP turnira. Odličan igrač koji je vrlo nadaren za igru, poseduje dobar osećaj i donosi prave odluke u pravom trenutku. Visok je 190 cm. Pozicija u seniorskoj košarci je verovatno broj 1, tako da bi Vilis morao da intenzivno radi na distribuciji lopte. Ono što je pokazao na turniru u tom segmentu nije loše, ali nije ni u skladu sa ukupnom slikom koju je stvorio.

Filip Petrušev – činio je okosnicu srpske reprezentacije i odigrao je odličan turnir. Trebalo bi da bolje istakne svoje velike kvalitete pokretljivosti, šuta za 3 poena i da popravi skok igru (u napadu), kao i igru leđima. Pozicija koju Petrušev može pokrivati u seniorskoj košarci je i dalje upitna, ali deluje da je još uvek na međi krila ili krilnog centra.

Argentinci:

Francisko Kafaro – centar (krilni centar?) koji se košarkom bavi samo godinu i po dana. Pokazuje nagoveštaje velikog talenta, a odlikuju ga dobro kretanje, trčanje i osećaj za skok. U svakom segmentu igre je neophodno da drastično napreduje, ali ovo što je na turniru pokazao deluje ohrabrujuće.

Huan Ignasio Markos – dobar skorer, brz. Predstavlja veliki potencijal Argentine na poziciji plejmejkera.

Huan de la Fuente – poseduje velike skorerske sposobnosti. Raznolik repertoar u napadu, dopunjuje i sa obećavajućim fizikalijama.

Ostali talenti:

Nikola Žižić, Nik Dragan, Cvetomir Černokozev, Hendrik Drešer, Arturs Kurucs, Danilo Brnović, Bogdan Nedeljković, Bogdan Rutešić, Dalibor Ilić…

Leave a Reply

Your email address will not be published.