Sweet 16: NCAA uzbuđenjima nikad kraja

Favorizovane ekipe Kanzasa, Severne Karoline, Oklahome i Virdžinije plasirale su se u najboljih 8 koledž košarke lakim pobedama u Sweet 16 fazi.

Pored ovih sastava, najboljih 8 NCAA čine i koledži Vilanova, Notr Dejm, Oregon i Sirakjuz. Sweet 16 faza donela je puno dobre košarke, izbacila u prvi plan nekoliko igrača za draft, nekima učvrstila visoke pozicije, dok se u SAD najviše pričalo o lakom ispadanju Djuka, kao i porazu Gonzage.

roscoevillage.org

roscoevillage.org

DAN 1

Kanzas – Merilend 79-63

Nakon tvrdog i neizvesnog prvog poluvremena, Džejhoksi su savladali Merilend u drugih 20 minuta sa 43-29 i zasluženo prošli u sledeću fazu.

Predvodnici Kanzasa bili su Peri Elis (27 poena) i Selden (19 poena, 7 skokova, 6 asistencija), dok su najbolji za Merilend bili Sulejman sa 18 poena i Trimbl sa 17.

Oregon – Djuk 82-68

Slabija sezona Blu Devilsa završena je u Sweet 16 fazi bolnim porazom od Oregona. Daksi su odličnom timskom igrom potpuno nadigrali Kouč Keja i ekipu Djuka, a jedino pozitivno za Blu Devilse je činjenica da je prva zvezda Brendon Ingram bio najefikasniji na meču sa 24 poena. Tako se Ingram još jednom dokazao kao potencijalni prvi pik na predstojećem draftu.

Sastav Oregona predvodili su Bruks sa 22 poena, 6 skokova i 5 asistencija i Kuk sa 16 poen i 9 skokova. Daksi imaju, takođe, NBA materijala.

Vilanova – Majami 92-69

Vilanova Vajldketsi bili su posebno “divlji” na ovom meču i potpuno su nadigrali Majami. Ekipu su, po običaju, predvodili Arsidiakono i Dženkins sa po 21 poenom, dok se u Majamiju istakao Mekklilan sa 26 poena.

Vilanova jeste snažan sastav, poseduju svoje adute, ali su i donekle jednodimenzionalan sastav. Koliko daleko će otići na ovom turniru ostaje upitno.

Oklahoma – Teksas A&M 77-63

Najbolji koledž skorer Badi Hild nije bio najefikasniji na ovom meču! Veliko iznenađenje, ali ne i činjenica koja bi uzdrmala Oklahomu u pohodu ka najboljih 8 NCAA.

Objektivno, na ovom meču Sunersi su posao rešili već u prvih 20 minuta igre kada su stekli +19 (45-26). Drugo poluvreme bilo je samo odrađivanje posla.

Najbolji u pobedi bili su Vudard sa 22 poena i Hild sa 17 i 10 skokova. Dejvis je vodio Teksas sa 17.

DAN 2

Severna Karolina – Indijana 101-86

Efikasni Tar Hilsi relativno lako su došli do TOP 8, predvođeni Pejdžom (21 poen, 6 asistencija) i Brajsom Džonsonom sa 20 poena (10/12 za 1) i 10 skokova.

Dominantan je bio i teški centar Kenedi Miks sa 15 poena i 9 skokova. U sastavu Husirsa (okrnjenom povredama) sjajni su bili Jogi Ferel sa 25 poena i Vilijams sa 21, međutim nedovoljno dobro odbrane i timske igre u napadu nisu bile način za Indijanu da prođe dalje.

Virdžinija – Ajova 84-71

Brogdon nije imao svoje šutersko veče (4/13), međutim timska košarka ekipe Virdžinije izgledala je odlično na ovom meču, a sve je rezultiralo sa 26 asistencija sastava.

U takvoj utakmici, uz raspoloženog Gila (23 poena i 8 skokova) pobeda već nakon uvodnih 20 minuta nije dolazila u pitanje.

Ajovu je predvodio Niang sa 30 poena i 8 skokova.

Notr Dejm – Viskonsin 61-56

Najslabiji meč Sweet 16 faze završen je blagim iznenađenjem i pobedom tvrde ekipe Notr Dejma.

Međutim, kvalitet meča je bio očajan. Glavni protagonista Bedžersa Hejes “nije ni došao na susret” sa 4-12 iz igre i 6 izgubljenih lopti, dok je samo Hap “vadio kestenje iz vatre” sa 14 poena i 12 skokova.

Bičam je predvodio Borbene Irce sa 19 poena.

Sirakjuz – Gonzaga 63-60

Loši procenti šuta krivci su za ovako nizak rezultat ovog meča, ali definitivno susret nije bio dosadan. Buldogsi su na najteži način saznali da se košarka ne igra sa “dva igrača” ma koliko oni dobri bili – Sabonis 19 poena i 17 skokova, a uz to i 5 blokada i Viltjer sa 23 poena bili su izuzetni.

Njihove dobre nastupe Sirakjuz je obrisao sa Gbinijeom koji je postigao 20 poena, ali koji je iz igre šutirao 8/23 i Kunijem sa 15.

Šutevi Gbinijea bili su sve samo ne dobri (u većem broju), a deluje da “siroti” Majkl ne bi pogodio okean sa plaže na ovom meču.

Leave a Reply

Your email address will not be published.