Stefan Popovski – Turanjanin : talenat se vraća na košarkašku mapu?

Stefan Popovski – Turanjanin ( 201 cm/ 1993. ) je nekada bio prvi strelac FMP i predviđana mu je uspešna košarkaška karijera na pozicijama 3/4. Danas je Popovski – Turanjanin na probi u Partizanu…

Nakon odlaska u Ostende, u Belgiju, Stefan se izgubio sa košarkaške mape. U Belgiji je igrao za juniorski sastav, a povratak na veliku scenu Stefan je pokušao u dresu MZT u sezoni 2012/2013. Potpuno neuspešno, odigravši samo 2 utakmice.

U sezoni 2014/2015, Stefan je završio u Rabotničkom, ali ni ovaj povratak nije imao većeg efekta – Stefan je odigrao samo 1 meč ( 7.6 minuta ) i zabeležio 4 poena ( 1/4 za 2;0/2 za ; 2/3 za 1 ).

novosti.rs

novosti.rs

Pred kraj svog boravka u FMP skauti su Popovski – Turanjanina opisivali kao odličnog šutera sa dobrom pokretljivošću i solidnim fizikalijama. Očekivalo se da će Stefan u seniorskoj košarci biti spušten na poziciju 3. Defanzivno, Popovski – Turanjanin je opisivan kao solidan igrač, koji zna da se postavi i zaustavi protivničke igrače.

Od tada je prošlo 4 sezone, a Stefan nije ili je slabo igrao… Šta može pružiti danas ostaje znak pitanja. Takođe, u međuvremenu je bila i teška povreda kolena.

Vraća li se bivši mladi reprezentativac na veliku scenu?

One comment

  • Gotovo da ne postoji košarkaš odrastao u restoranu FMP da je napravio neku uspešnu karijeru. Punili su ih koncentratima u mlađim kategorijama kako bi izdžikljali u visinu i dobili masu. Pošto muskulatura to nije mogla izdržati dobili smo igrače tipa Aleksandrov, Vasić, Jorović, Musli, Đekić, Turanjanin…. svi skloni povredama i lošoj koordinaciji pokreta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.