Slobodni plejmejkeri III (VIDEO)

Nakon objavljivanja konačnih rostera NBA timova preostali su igrači dobrog kvaliteta koji će klubove morati da potraže van najkvalitetnije lige sveta.

Danas predstavljamo još 3 organizatora igre:

  1. Skoti Vilbekin
  2. Pjer Džekson
  3. Toni Daglas

 

Skoti Vilbekin (188cm, 1992.)

Skoti Vilbekin je produkt univerziteta Florida. Na univerzitetu je proveo 4 sezone, a u seniorskoj godini postao je jedan od najvažnijih igrača Gejtorsa. Nakon studija oprobao se u asutralijskoj ligi gde je imao odličnu statistiku. U Evropi igrao je kod srpskog trenera Dragana Šakote, u grčkom AEK-u.

Vilbekina odlikuju defanzivna čvrstina, sposobnost da trpi pritisak, kao i kvalitetna rešenja iz pik & rola. Nije puter ruka, ali nije ni loš šuter. Za NBA ligu mu nedostaje atleticizma, ali se u Evropi svakako može dobro snaći.

Pjer Džekson (180cm, 1991.)

Pjer Džekson je plejmejker koji donosi brzinu i energiju, kao i odlično skorerske mogućnosti. Nije previše kreativan, ali je itekako sposoban da razigra saigrače. Upravo je na univerzotetu Bejlor mnogo puta demonstrirao svoje organizatorske sposobnosti.

Dosadašnje epizode u Evropi su se po Džeksona neslavno završile, kako u Asvelu tako i u Fenerbahčeu.

Toni Daglas (188cm, 1986.)

Toni Daglas je plejmejker koji voli da nameće brži tempo igre, sposoban je da sam završava, a odlikuje ga i dobar šut sa distance. Ono što nedostaje Daglasu je osećaj za kreaciju i bolje razumevanje odbrane.

Činjenica je i da se Daglas konstantno kreće između dve bekovske pozicije.

Leave a Reply

Your email address will not be published.