Sakramento Kingsi povukli dres sa brojem 16- nezaboravni Peđa Stojaković

Dres jednog od najboljih šutera u istoriji košarke, Peđe Stojakovića, povučen je iz upotrebe i podignut pod svodove hale u kojoj nastupaju Sakramento Kingsi.

Peđa je na povlačenju dresa rekao:

Ovo je veliki trenutak za moju porodicu i mene. Počastvovan sam i ovo je nagrada za sve ono što je naš tim uspeo da uradi u kratkom periodu. Zahvalio bih se i navijačima, koji su nas oduvek podržavali i moram da istaknem da su oni najbolji na svetu. Posebno bih se zahvalio stručnom štabu na čelu sa trenerom Rikom Adelmanom i igračima, koji su oduvek verovali u mene.

acb.com

acb.com

Ova čast, pre Stojakovića, ukazana je Vlade Divcu, Krisu Veberu i Miču Ridmondu.
Stojaković je imao izuzetnu NBA karijeru, igrao je čak 13 sezona u najjačoj ligi na svetu. Najblistavije trenutke imao je upravo u ekipi Sakramenta, ali je NBA prsten osvojio u dresu drugog tima, Dalas Meveriksa, 2011. godine.

U reprezentaciji Jugoslavije ostavio je veliki trag. Za nacionalnu selekciju debitovao je 1998. godine, a zlatne godine u reprezentaciji su mu bile 2001. i 2002. Pod trenerskom palicom Svetislava Pešića okitio se sa dve zlatne medalje, sa EP 2001 i SP 2002. Na oba prvenstva pružao je izuzetne partije, i dobio je nagradu za najboljeg strelca i MVP 2001. godine, a izabran je u idealnu petorku 2002. godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.