Razvojna liga – Sjajni organizatori igre ( I )

Predstavljam listu 8 najkvalitetnijih plejmejkera u Razvojnoj ligi ( NBDL ).

Lista je pravljena po subjektivnom kriterijumu, a u obzir su uzete partije koje ovi igrači pružaju ove sezone.

Markiz Tig ( 188cm, 1993. )

Atletski dominantan plejmejker koji je svoju koledž karijeru završio posle prve godine. Na draftu 2012. godine izabran je kao 29. pik. Brz prvi korak i snaga su mu glavne odlike. Dobar je za pik end rol i pik end pop igru. Osnovni nedostatak mu je šut, a posebno je loš u šutu za 3 poena. Nije siguran ni sa poludistance. Slobodna bacanja ne izvoi previše kvalitetno ( ne više od 75 % ). Odbranu igra na visokom nivou. U tranziciji je paklen: brz, snažan i nezaustavljiv.

Leri Dru ( 187cm, 1990. )

Sin legendarnog Lerija Drua Seniora koji je u NBA ligi zabeležio preko 3700 asistencija nastavlja očevim stopama. Nakon ne previše uspešne koledž karijere u kojoj je nastupao za dva prestižna univerziteta Severnu Karolinu i UKLA dva puta je bio blizu NBA angažmana, ali je i prošlu ( kao i ovu ) sezonu proveo u Razvojnoj ligi. Činjenica da ove sezone beleži 10.2 asistencije u proseku govori da je pravi naslednik svog oca. Ima izuzetnu viziju na terenu, osećaj za asistenciju, ali i dobar prodor. Šut je solidan ali ima i puno prostora za napredak. Jedini segment igre u kojem ne zadovoljava je šut sa slobodnih bacanja ( ispod 70% ).

Aron Kraft ( 188cm, 1991. )

Aron Kraft je definitivno paklen defanzivac. Jak na lopti, presing igra odlično, sportsko telo mu pomaže u tome. U toku koledž karijere isticao se kao solidan igrač u napadu, i kao defanzivni specijalista. Lišen je kreativnosti. Ima siguran pas, pravi malo izgubljenih lopti. Iako nema puno lepote u njegovoj igri, dobar je asistent jer odlično poznaje fundamente košarkaške igre. Užasan problem mu predstavlja distanca, posebno šut za 3 poena. Nije tip igrača kojeg bih voleo da imam u timu i ne može se zvati košarkaškim Mocartom ni u kom slučaju ali je izuzetna opcija trenerima koji vole pouzdanost na poziciji organizatora igre.

Pejton Siva ( 185cm, 1990. )

Bivši student univerziteta Luivil je veoma sličan igrač Aronu Kraftu. Jak je, siguran na lopti, pouzdan i veoma atletski građen, iako je nešto niži. Šut za tri poena ga muči kao i Krafta, i unekoliko više izgubljenih lopti pravi – najčešće „ zasrlja“ u reket i izgubi loptu. Ima dobar osećaj za asistenciju i voli da organizuje pozicioni napad. Odličan je i kradljivac lopti- ne ide previše na seču već „krade“ iz ruke.

One comment

  • ova cetvorica gore nabrojanih su nista vise od prosjecnih igraca,Kraft je od svih najvise limitiran,sem dobre defanzive nema nikakav kvalitet vise,Tig od svih njih ima najveci potencijal al mora da radi na sutu doduse vrijeme radi za njega

Leave a Reply

Your email address will not be published.