Predstavljanje: Adin Vrabac

Adin Vrabac je krilni košarkaš, reprezentativac BIH, koji je trenutno na probi u Partizanu. Očekuje se da mu Crno – Beli ponude ugovor, jer su oba krila tima povređena.

Adin Vrabac je atipičan igrač, dobrih fizikalija, ali i sa određenim problemima u svojoj igri koji u modernoj košarci znače razliku između top kvaliteta i onog nižeg.

Vrabac ima brz izbačaj, ali ima i velikih problema sa procentima šuta. Vrlo je nekonstantan šuter, a sa linije za slobodna bacanja kuburi sa procentima od početka profesionalne karijere.

faktor.ba

faktor.ba

Adin Vrabac je pažnju na sebe posebno skrenuo odličnim igrama u U18 reprezentaciji BIH 2012. godine na turniru B divizije u Sarajevu. Tada je Vrabac beležio 15.8 poena, 3.5 skoka i 3.5 asistencije po susretu. Tada je svoju reprezentaciju odveo do zlata.

Adin je bio dobar i na U20 prvenstvu 2014. godine, kada je beležio 11.9 poena, 4 skoka i 3.6 asistencija, a BIH je ponovo uzela zlato. Ove godine, Vrabac je bio deo tima Duška Ivanovića na Eurobasketu, na kojem je Bosna bila u oslabljenom sastavu.

Adin Vrabac je definitivno zanimljiv igrač. Ono što ga izdvaja od drugih je brzo spuštanje lopte kada kreće u tranziciju, dobro čitanje šansi za low post igru kada ga čuva niži igrač (202 cm). Poseduje veoma jaku levu ruku. Još uvek nije na najbolji način uspostavio konstantnost u igri, a u prošloj sezoni je neko vreme imao problema i sa privikavanjem na novu sredinu i nemačku košarku. U defanzivi ima mnogo prostora za napredak.

Adin Vrabac pokriva pozicije krila i beka, visok je 202 cm. U prošloj sezoni je beležio 6.3 poena i 2.3 skoka po susretu, u ekipi Trira.

Leave a Reply

Your email address will not be published.